Obavijesti

Sport

Komentari 14

Hajdukova obrana kriva je za poraz: Rusi lako do tri boda

Hajdukova obrana kriva je za poraz: Rusi lako do tri boda
9

Dobra utakmica, ali ne i rezultatski. Borili smo se, dopadljivo smo igrali. Načinili smo dvije pogreške koje su bile ključne, rekao je trener Stanko Poklepović

VIDEO

Hajdukovci su se uoči utakmice protiv Zenita potajno nadali senzaciji i možda jednom bodu, a realno da će izgubiti sa što manje golova u svojoj mreži. Konačnim rezultatom mogu biti zadovoljni, 2-0 je pristojan poraz, a kakvu takvu priliku trebaju tražiti u uzvratnoj utakmici na Poljudu za dva tjedna.

Ipak, ostaje dojam da se moglo više. Trener Spaletti je na klupi ostavio nekoliko standardnih prvotimaca, Brunu Alvesa, Hubočana, Žirjanova i Keržakova. U prvih 25 minuta na terenu se ništa posebno nije događalo, a onda su Rusi iskoristili prvu pravu priliku. Denisov je skoro s centra poslao dugu loptu u 16-erac, a Buharov je glavom sjajno svladao nemoćnog Subašića. Pogriješio je Jurica Buljat kojeg je lopta preletjela, a nije smjela! U nastavku slično kao u 1. poluvremenu, Buharov je izašao sam pred Subašića i pucao visoko preko gola. I onda opet ista akcija kao kod prvog gola. Centaršut koji je opet preletio reprezentativca Buljata, a Danny je sam ostao ispred Subašića, bez problema je loptu pospremio u mrežu.

- Dobra utakmica, ali ne i rezultatski. Borili smo se, dopadljivo smo igrali. Načinili smo dvije pogreške koje su bile ključne - rekao je Stanko Poklepović.

Hajduk je izgubio od kvalitetnije momčadi koja je i s 'pola gasa' došla do željena tri boda. Za dva tjedna uz podršku punog Poljuda možda se ipak dođe do boda, ali 'Bili' će sudbonosne utakmice ipak imati protiv izravnih protivnika za 2. mjesto, AEK-a i Anderlechta.

Rezultati: Zenit - Hajduk 2-0, Anderlecht - AEK 3-0

Poredak: 1. Zenit 9, 2. Anderlecht 3, 3. AEK 3, 4. Hajduk 3

LIVE 

Počela je utakmica,  a odmah u prvoj minuti je iskosa sa ruba kaznenog prostora Vukušić pucao malo iznad gola. Loptu u prostor dobio je Danny koji je pucao iz prve vrlo iskosa u 16-ercu, obranio je istrčali Subašić. Denisov je oprobao udarac iz daljine, otišlo je malo pokraj gola. Hajduk se zasad odlično drži sa Zenitom. Prošlo je 13 minuta, a osjeća se kod Zenita neigranje nekoliko inače standardnih igrača. Strinić je opalio jako sa 20-ak metara, blizu gola, ali ipak neprecizno. 

25' GOL Denisov je s centra poslao dugu loptu u 16-erac, a Buharov je glavom sjajno svladao nemoćnog Subašića

Obje momčadi nešto pokušavaju, ali bez konkretnijeg učinka. Do kraja poluvremena ostalo je osam minuta. Gotovo je prvo poluvrijeme, Hajduk se dobro nosi s ruskom momčadi, a gol su primili zbog greške Buljata kojeg je lopta preletjela.

Poklepović je napravio zamjenu, Anas Sharbini ga se nije dojmio u prvih 45 minuta, a u igru je ušao Čop. Vukušić je loše zahvatio loptu u izglednoj prilici sa 6-7 metara i propala je prilika. Sam je na golmana izašao Buharov, ali je pucao visoko preko gola. Čista šansa za Zenit! Hajduk je preuzeo inicijativu, a nakon jednog napada umalo su Splićani kažnjeni u polukontri, u zadnji čas je loptu s noge Dannya izbacio Maloča. Prilika za Zenit nakon kornera, Subašić je obranio!

68' GOL Danny je zabio gol sličan prvom, centaršut koji je opet preletio Buljata, a na par metara od gola bio je sam Danny koji je bez problema loptu pospremio u mrežu

Do kraja je još 10 minuta, a Hajduk je dobro prošao jer sudac nije svirao penal, u nastavku akcije sjajno je reagirao Subašić koji je obranio težak udarac. Kakvu šansu su promašili Rusi! Prvo su pogodili stativu, a onda dvaput nisu pogodili praznu mrežu jer je Subašić ostao ležati na travnjaku! Zenit je opet pogodio stativu, a onda su i 'Bili' opasnije zaprijetili. Najbolju priliku na utakmici imao je Vukušić, pucao je glavom, a uz puno problema obranio je Ževnov. Gotova je utakmica, Zenit je pobijedio 2-0!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"