Obavijesti

Sport

Komentari 35

Žiri NBA-ovaca o našem Dariju Šariću: Nemoj se žuriti u NBA

Žiri NBA-ovaca o našem Dariju Šariću: Nemoj se žuriti u NBA
1

Belinelli, Rubio, Calderon, Kleiza i Fratello se slažu: Šarić je fenomenalan potencijal, ali za NBA ligu treba mu još puno rada. Toga je svjestan i sam Šarić

VIDEO

U mlađim kategorijama Dario Šarić (19) je briljirao, više puta dokazao je koliko je dominantan među vršnjacima. I malo je onih koji neće reći: “Bit će sjajan igrač!” Međutim, tek je na ovom EP-u počeo svoje dokazivanje među “velikim dečkima”. Čuvao je Fotsisa, Kleizu, Clavera... I dokazao da nije tu samo kako bi popunio broj. Ne, svoj dio posla odradio je vrlo korektno.

- Obožavam tog momka! Ne mogu vjerovati da mu je tek 19 godina - oduševljen je Mike Fratello (66), ukrajinski izbornik i trener koji u nogama ima 1215 utakmica i 667 pobjeda u NBA ligi na klupi Atlante, Clevelanda i Memphisa.

- Toliko talenta, fizičkih mogućnosti i volje odavno nisam vidio kod nekog europskog igrača - kaže Fratello i dodaje:

- Radi se o NBA potencijalu, no s njim se ne smije žuriti. U najosjetljivijoj je dobi, treba ga pustiti da igra i da se razvija onako kako sam najbolje osjeća. Ne smije mu se na leđa staviti teret koji će ga usporiti.

I ostatak “NBA žirija” slično gleda na budućnost našeg najboljeg mladoga košarkaša, no Fratellu ipak nitko ne može oteti poziciju predsjednika Šarićeva fan kluba...

- Za mladog igrača pokazuje iznimno razumijevanje igre, sudjeluje u igri i to je najbolji predznak da će samo napredovati i biti bolji. Europa je nepresušan izvor mladih i talentiranih igrača, a Dario je jedan od njih - kaže Talijan Marco Belinelli (27), novi igrač San Antonio Spursa, koji je nosio i dres Toronta, New Orleansa te Chicaga.

Za nešto više od 17 minuta po utakmici Dario je na Eurobasketu nakon polufinala bio na prosjeku od 5,5 koševa i 3,1 skoka. No tu nas je zaustavila Litva. Šarić je u okršajima s Linasom Kleizom mogao vidjeti što ga čeka jednog dana kad ode u NBA ligu. Kleiza je u sedam američkih godina bio igrač Toronta i Denvera.

- Uvjeren sam da će Dario u sljedećih nekoliko godina postati vođa vaše reprezentacije. Može li u NBA ligu? Da, zašto ne! - kaže Kleiza i dodaje:

- Obožavam hrvatsku košarku zato što ste talentirana košarkaška nacija. Isto mislim i o Šariću, koji je vrlo talentiran igrač. Sjajno se kreće i vlada loptom za svoju visinu i predviđam mu sjajnu budućnost.

Jose Calderon, razigravač Dallasa s osam godina dugim mandatom u Toronto Raptorsima, i Minnesotin Ricky Rubio, dvaput su igrali protiv Darija.

- Napreduje iz utakmice u utakmicu i siguran sam da će sljedeće godine biti draftiran, no da bi zaigrao u NBA-u, treba mu još puno rada - misli Calderon, a Ricky Rubio dodaje:

- Dario ima svijetlu budućnost, no pred njim je težak i naporan put. Mora se dokazivati iz dana u dan.

Volkov: Znao sam da je talentiran, ali on je i izuzetno hrabar

Aleksandar Volkov (49), velikan sovjetske košarke i aktualni predsjednik ukrajinskog saveza, igrao je na istim pozicijama kao Šarić. I on je bio u NBA-u, od 1989. do 1992. igrao je za Atlanta Hawkse.

- Pratim Darija još od mlađih selekcija i još tad je dominirao u svojoj generaciji. Sigurno je jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Europi. Znao sam za njegovu kvalitetu i borbenost, no sad je pokazao da se ne boji šutnuti važnu loptu, da se ne libi biti čovjek odluke, i to je za njega jako dobro. Može se razviti u NBA igrača - kaže Volkov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi