Obavijesti

Sport

Komentari 0

Živ je! Španjolac koji je nestao na putu za Katar i kojeg je upoznao Modrić je u - zatvoru

Živ je! Španjolac koji je nestao na putu za Katar  i kojeg je upoznao Modrić je u - zatvoru

Santiago Sanchez krenuo je pješice iz Madrida za Dohu, a početkom listopada negdje u Iraku izgubio mu se trag. Nitko nije znaš što mu je, a neki su ga mediji proglasili mrtvim

VIDEO

Početkom 2022. godine, točnije 8. siječnja,Santiago je s glavnom trga u Madridu krenuo na put dugačak 7200 kilometara. Cilj je bio Katar, odnosno Doha. Naravno, putovanje je "prenosio" na društvenim mrežama, objavljivao fotografije, lokacije, opisivao događaje, hranu, piće.... Bilo je zabavno pratiti Sanchezovo putovanje, no sve se promijenilo početkom listopada. 

- Ovdje je vruće, ali je dobro - bila je njegova posljednja poruka.

Tada je naime objavljen navedeni post na društvenim mrežama, od tog trenutka izgubio mu se svaki trag. Javio se iz nekog sela u Iraku u blizini granice s Iranom. I to je bilo to. Uslijedila je tišina.

 Nitko nije znao gdje je, simpatični Španjolac koji se svaki dan javljao na Instagramu odjednom je nestao. Kružile su svakakve priče, a one najcrnije bile su da više nije među živima.

Najteže je bilo obitelji i prijateljima, koji su na sve načine pokušavali doznati Sanchezovu sudbinu, no sve je bilo obavijeno velom tajne. Nitko nije znao gdje je. A onda su španjolski mediji saznali da je - uhićen. Sanchez je uhićen u Iranu, a iza rešetaka s njim je završio i prevoditelj. Nakon toga prebačen je u strožiji zatvor u Teheranu. 

- Uhićen je u Saquezu, pograničnom gradu u iranskom Kurdistanu. S njim je i prevoditelj, a prevezen je u zatvor u Teheranu - objavili su španjolski mediji.

Sanchez je uhićen jer je posjetio grob Mahse Amini, 22-godišnje djevojke koja je preminula nakon što je privedena jer nije pravilno nosila hidžab u Teheranu. Njezina smrt jako je odjeknula u svjetskim medijima, a Sanchez je htio poslati poruku s njenog groba. 

Hengawovi izvori, čiji identiteti ostaju zaštićeni iz sigurnosnih razloga, izjavili su da se Santiago nalazi u pritvorskom centru iranske obavještajne službe u Sanandaju. 

- Nekoliko osoba uhićeno je pod optužbama da su pokušali naštetiti nacionalnoj sigurnosti - izjavio je glasnogovornik iranskog pravosuđa, no nije govorio o imenima.

Sanchez je 2019.biciklom išao do Saudijske Arabije kako bi gledao Superkup utakmicu svog Real Madrida i gradskih rivala Atletica. Tada su ga dočekale brojne zvijezde Kraljevskoga kluba, uključujući tadašnjeg kapetana Sergija Ramosa, a među igračima je bio i naš Luka Modrić,

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika