Obavijesti

Sport

Komentari 44

Životna ljubav inspirirala čudo: Muž mi nije dao da se predam

Životna ljubav inspirirala čudo: Muž mi nije dao da se predam
11

Danas sam sretna jer imam supruga kojeg volim najviše na svijetu, koji me razumije, podržava, putuje sa mnom na turnire. Odlično se osjećam, zdrava sam i vjerujem u sebe, danas više nego ikad, rekla je Mikica

VIDEO

Nakon dugih 18 godina i Wimbledona, Makaranka Mirjana Lučić-Baroni je ušla među najbolje četiri na australskom Grand Slamu i tako, sa 78. pozicije, izborila ulazak među Top 30 tenisačica svijeta.

Filmska životna priča

Čudo, senzacija, impresivan sportski podvig. Gotovo neponovljiv, pa gdje bi priči bio kraj da Mikica izbaci Serenu Williams pa pobjednički odradi i potencijalno finale? Bilo kako bilo, njena životna priča je nestvarna, filmska.

Kao u klasičnoj holivudskoj drami, poslije niza za ljudsku psihu gotovo neizdrživih tereta, Mirjana je izašla kao konačna pobjednica. Eto nam i 'happy enda'.

- Jednog dana ispričat ću dugu priču o onome što mi se dogodilo, ali nikad nisam mogla sanjati da ću stajati ovdje - rekla je Mikica poslije izbacivanja Karolíne Plíškove.

Davne 1998. morala je bježati od nasilnog oca zajedno s majkom, braćom i sestrama. Nažalost, otišlo je toliko daleko da oca Marinka nije pozvala na svoje vjenčanje.

Kako bi se spasila, morala je bježati u SAD i to u pratnji šestorice naoružanih muškaraca.

-  Nalikovalo je na film o Jamesu Bondu, osim što je to bila realnost i naš život - prisjetila se naša tenisačica mučnog razdoblja. U teškim trenucima puno joj je pomogao i Goran Ivanišević.

- Goran mi je tada spasio život. Nikad mu to neću zaboraviti - rekla je.

'Supruga volim najviše na svijetu'

Suprug Daniele Baroni, vlasnik lanaca restorana u Italiji, najčvršća joj je podrška i nije joj dozvolio odustajanje. Za njega se udala prije pet godina na Floridi, poslije četiri godine veze. 

- Danas sam sretna jer imam supruga kojeg volim najviše na svijetu, koji me razumije, podržava, putuje sa mnom na turnire. Odlično se osjećam, zdrava sam i vjerujem u sebe, danas više nego ikad. Nakon svega što sam prošla, moram reći i da sam ponosna na sebe. Malo tko bi imao dovoljno snage suočiti se sa svim nevoljama koje su me snašle u životu. Spasila me moja tvrdoglavost. I kad sam tenis samo mogla gledati na televiziji, a ne i igrati ga, uz mene su bili oni koji su znali i vjerovali da to nije moj kraj - izjavila je Mirjana.

- Udala sam se za ljubav svog života i neopisivo sam sretna. Imali smo prekrasan dan vjenčanja u krugu obitelji i prijatelja. To je bio najbolji dan u mom životu, sve je bilo tako čarobno - rekla je Mirjana poslije udaje za Talijana Danielea.

- Moj suprug je vlasnik dvaju talijanskih restorana u Sarasoti na Floridi. Zahvaljujući pomoći svoje svekrve i sama sam se okušala u pripremi talijanskih jela. Rižota su mi specijalnost. No ipak mi je draže pojesti nešto u našem restoranu jer hrana je tamo odlična. Da budem iskrena, tamo najviše i jedemo - otkrila je Mikica.

Poslije plasmana u polufinale Australian Opena našalila se na mužev račun.

- Zaslužila sam biti suvlasnica barem jednog njegova restorana.

Suze radosnice u Melbourneu

Nije mogla zadržati suze pred tribinama Rod Laver Arene. Ružna prošlost je iza nje, zahvaljujući mužu Danieleu Mirjana je pronašla sebe i to tamo gdje može napraviti čuda - na teniskim terenima.

- Znam da svakom igraču puno znači biti u polufinalu, ali ovo je jače od mene. Nikad neću zaboraviti ovaj dan i posljednjih nekoliko tjedana, toliko su mi uljepšali život i ispravili sve loše što mi se dogodilo. Činjenica što sam ostala jaka i ovoliko se borila nevjerojatna je - zaključila je sjajna hrvatska tenisačica pa se našalila:

- Pogledaj mi noge! Što, izgledaju sjajno? Muž mi isto to misli, haha. Šalim se, bit će teško. Dat ću sve od sebe da se oporavim, smirim i dam sve od sebe u sljedećem meču - samouvjereno je zaključila hrvatska junakinja.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome