Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Ima 'ko jači? Sandra je osvojila Birmingham sa 67,51 metara!

Sandra Perković ima novo zlato, osvojila je Dijamantnu ligu u Birminghamu hicem od 67,51 metara. Sve je riješila u trećem hicu kad je bacila dva metra dalje od kubanskih pratiteljica

World Athletics Championships
Foto: Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
18 komentara

Krenula je nešto lakše pa su Kubanke Denia Caballero i Yaimi Perez bile prve do njezina trećeg hica. Onda je svjetska prvakinja rekla, dosta. I disk je u trećoj seriji otišao na 67,22 metra, što je bilo dva metra dalje od rezultata Denije Caballero. 

Nakon tog hica u trećoj seriji, dvaput je imala pogrešno bacanje da bi pobjedu potvrdila u zadnjoj seriji sa 67,51 metara.

Sandra Perković osvojila je Birmingham u Dijamantnoj ligi što joj je bilo zagrijavanje za Hanžekovićev memorijal u Zagrebu 28. i 29. kolovoza. Srebro ide Kubanki Deniji Caballero (65,24 metra), a treća je bila još jedna Kubanka Yaimi Perez sa 65,11.

Sandri je to treća pobjeda ove sezone u Dijamantnoj ligi nakon Šangaja (66,94) i Osla (66,79), dok je u u Stockholmu bila druga (67,75) iza Kubanke Yaime Perez.

Bila je ovo njezina ukupno 36 'dijamantna pobjeda' u 46 nastupa pri čemu treća u Birminghamu. Perković je i prije nastupa u Birminghamu osigurala plasman na završnicu Dijamantne lige u Bruxellesu. Trenutačno je u vodstvu sa 31 bodom, Perez je druga sa šest bodova manje, dok je treća Caballero sa 23 boda.

Naši partneri pišu
Message