Sport

Komentari 22

Zlatna Hrvatica: Ponekad nakon borbi ne mogu hodati od bolova

Zlatna Hrvatica: Ponekad nakon borbi ne mogu hodati od bolova

Matea Jelić, europska prvakinja u taekwondou, pokazala je kako joj izgledaju noge nakon natjecanja: Odmah nakon borbe moram staviti led i gel za hlađenje, pa zamotamo folijom, objasnila je Matea

Kninjanka Matea Jelić, članica Taekwondo kluba Marjan, europska je prvakinja. No put do zlata nije bio nimalo lagan, štoviše, Matea je na Instagramu objavila koliko je bolan i težak put do medalje. Modrice na nogama opisat će taj put više nego bilo koja rečenica. 

- Noge mi često ovako izgledaju nakon natjecanja. Moram priznati da me dosta boli, ali zato odmah idem klupskom fizioterapeutu, s kojim radim na oporavku. Udarci su jaki i sklona sam modricama, ali znam kako mi tijelo reagira, pa se trudim oporaviti se što prije, rekla je Matea Jalić nakon osvojenog zlata na EP-u u taekwondou.

Noge su joj bile pune “šljiva”. Lijeva je, kako se čini, pretrpjela manju štetu, no desna noga je puna modrica. 

- Bilo je i lošijih situacija. Ponekad nisam u stanju hodati, sad mogu čak i trenirati, ali ovaj put modrice imaju najljepše boje, ha, ha... Odmah poslije borbi stavimo led i gel za hlađenje pa zamotamo folijom, koju držim tijekom noći. Nerijetko ne spavam od bolova. Sljedeći dan fizioterapeut masažom lagano probija hematome, a dosta mi pomažu more i slap Krčić u Kninu. Otprilike mi treba tri dana za oporavak - kaže Matea.

Jelić je u osmini finala prekidom 25-4 pobijedila Čehinju Stolbovu da bi u četvrtfinalu drugim prekidom 26-6 eliminirala Furedi iz Mađarske.

U polufinalu su bile četiri prve nositeljice, a Mateja je protiv Francuskinje Magde Wiet Henin u drami zlatnog boda slavila i prošla u finale nakon 8-8 u regularne tri runde, da bi u finalu pobijedila jednu od najboljih na svijetu, Britanku Lauren Williams 13-10.

Matea je 2019. pobijedila na Grand Prixu u Rimu, a dodjela medalja bila je u rimskom Koloseumu. Trenutak za pamćenje.

- Bila mi je velika čast jer sam bila s najboljim sportašima svijeta u taekwondou, s nekima koje sam, kao mala, smatrala idolima. Taj trenutak pamtit ću cijeli život - rekla je Matea.

Bio je to zaista trenutak za pamćenje jer je Matea postala prva hrvatska sportašica koja je podigla zlato u Koloseumu, mjestu u kojem je tijekom “Igara” znalo biti ubijeno 500 gladijatora i 1100 životinja u jednom danu.

- Stojeći u Koloseumu osjetila sam da sam dio bogate povijesti. Pomislila sam kako je ovdje bilo kad bi se okupilo 50.000 gledatelja - kaže Matea, koja je napravila još jedan korak prema OI-ju i Tokiju.

Bravo, Matea.

Najčitaniji članci