Obavijesti

Sport

Komentari 33

Zlatni i srebrni tenisači sletjeli u Zagreb: Ostaje divna uspomena

Zlatni i srebrni tenisači sletjeli u Zagreb: Ostaje divna uspomena

Bila mi je ogromna čast predstavljati Hrvatsku četvrti put na Olimpijskim igrama i s Ivanom doći do medalje, do toliko željenog uspjeha koji nam je nedostajao. Bilo tko da je pobijedio je ogroman uspjeh, rekao je Čilić

VIDEO

U subotu oko 23 sata hrvatski tenisači Mate Pavić i Nikola Mektić, zlatni s Olimpijskih igara u Tokiju, te Marin Čilić, srebrni s OI-a, sletjeli su u zagrebačku zračnu luku gdje ih je dočekala proslava povijesnog rezultata. Ivan Dodig nije mogao prisustvovati svečanosti jer je morao otputovati u SAD.

POGLEDAJTE VIDEO DOČEKA:

- Svaka vam čast što ste došli jer ovaj doček nam znači jako puno i doprinosi ovoj medalji još više. Bila mi je ogromna čast predstavljati Hrvatsku četvrti put na Olimpijskim igrama i s Ivanom doći do medalje, do toliko željenog uspjeha koji nam je nedostajao u karijerama. Polufinalni dan je bio dan iz snova, pobjeda nad Novozelanđanima. Tada su slavila i braća Sinković, bila je to fešta do sitnih sati u noći. Samo finale je bilo uživanje, za nas i za publiku. Bilo tko da je pobijedio je ogroman uspjeh. Ovim putem čestitam Mati i Mekti na sjajnoj sezoni i zlatnoj medalji - rekao je Marin Čilić pa je mikrofon preuzeo Nikola Mektić:

- Hvala na čestitkama, jako smo sretni i ponosni, samo mogu ponoviti Marinove riječi. Stvarno je lijepo da sam bio dio ove vrhunske i povijesne priče. Meni uspomena za cijeli život, za Hrvatsku nevjerojatna sportska priča. Čestitka svima i zahvaljujem ovim putem na svemu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlatni Nikola Mektić i Mate Pavić vraćaju se s Olimpijskih igara VIDEO

Naravno, red je došao i na Matu Pavića.

- Nadam se da možemo nastaviti gdje smo i započeli. Hvala svima na ovom predivnom dočeku. Marine, čestitke tebi i Dodi, nitko ju nije više zaslužio od vas. Ovo je spektakularan rezultat za hrvatski tenis, da smo imali ovakvo finale. Možemo se samo nadati da ćemo ovako nešto ponoviti na sljedećim igrama u Parizu.

Tenisači su, zatim, dobili zlatnike. Na jednoj strani nalazi se logo Hrvatskog olimpijskog odbora, na drugoj logo Olimpijskih igara. Događaj je upriličilo i rezanje torte. Mate i Nikola se nisu mogli odlučiti hoće li je rezati u paru ili singlu pa je odgovornost preuzeo Marin Čilić.

Nazdravilo se šampanjcem, a onda u ugodnom društvu nastavio razgovor. Pogledajte u videu što su sve dečki još rekli.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda