Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zlatni olimpijac je od utapanja spasio četiri djevojke: U glavi vidim izraz užasa na njenom licu

Zlatni olimpijac je od utapanja spasio četiri djevojke: U glavi vidim izraz užasa na njenom licu

'Shvatio sam da su tamo još tri djevojke koje treba spasiti jer će se uskoro utopiti. Udarao nas je val za valom, a svaki put kad bi nas pogodio onaj najveći, srušio bi nas s daske', prisjetio se olimpijac strašnih trenutaka

U svojih 48 godina napravio sam neke stvari na koje sam ponosan, ali ono što se dogodilo u subotu nadmašuje sve. Bilo je ludo poslijepodne, započeo je za 9News nekadašnji australski brzoklizač i zlatni olimpijac iz Salt Lake Cityja 2002. godine Stephen Bradbury koji je prošlog vikenda postao pravi heroj.

Sa sinom Flynom (12) surfao je blizu grada Caloundre Australiji i tad je uočio jednu djevojčicu kako se muči u vodi.

- Kada sam se okrenuo, uočio sam nešto za što sam mislio da je glava. Rekao sam Flynu da mi prepusti dasku i da ode potražiti najbliže spasioce. Instinkt se odmah aktivirao, znao sam da u blizini nema nikoga tko bi obavio posao i to je bio jedan od onih trenutaka kada vas adrenalin odmah počne pucati. Približio sam se i ugledao djevojku, ali tada još nisam shvatio da su i ostale tri bile tamo - rekao je Bradbury.

Ali ta djevojčica nije bila sama, nego su s njom bile još tri prijateljice. Sve su bile u dobi od 13 do 17 godine i plivale su izvan označenog dijela te ih je morska struja odvukla daleko od plaže. A Bradbury ih je išao spasiti.

- Izraz užasa na njezinom licu vidim u svojoj glavi zadnja dva dana. Ne mogu ga se riješiti. Shvatio sam da su tamo još tri djevojke koje treba spasiti jer će se uskoro utopiti. Udarao nas je val za valom, a svaki put kad bi nas pogodio onaj najveći, srušio bi nas s daske.

Dok je tata spašavao djevojke, sin je pronašao spasioce koji su zatim iz vode izvukli djevojke i zlatnog olimpijca. Jedna od spašenih djevojaka je Eva Perkins, a ona se zahvalila Bradburyjima.

- Nisam mislila da ću se uspjeti vratiti. Da nas nisu došli spasiti, ne bismo imali šanse.