Obavijesti

Sport

Komentari 11

Zlatni Talijan radi u policiji, otac ga napustio dok je bio dijete...

Zlatni Talijan radi u policiji, otac ga napustio dok je bio dijete...
4

Jacobs je rođen u SAD-u, u El Pasu, otac mu je američki marinac, a majka Talijanka s kojom se vratio u njezin grad nakon što mu je otac otišao na misiju u Južnu Koreju...

VIDEO

Talijan Lamont Marcell Jacobs (26) danas je senzacionalno osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u utrci na 100 metara, onako baš iz sjene. 

Jacobs je u finalnoj utrci ciljem prošao za 9.80 sekundi čime je postavio novi europski rekord, četiri stotinke bolje vrijeme od onoga koje je trčao samo dva sata ranije u polufinalu, a što je također bio europski rekord.

Utrke na 100 metara oduvijek su bile poznate kao kraljevska disciplina u atletici, a taj status su u novijem dobu učvrstili Bolt, Gay, Powell, Blake, koji su činili nevjerojatno rivalstvo u ovoj disciplini. Njih više nema, možda 'stotka' nije više toliko atraktivna, ali i ovaj put nam je donijela pregršt uzbuđenja i senzacionalnog pobjednika.

Athletics - Men

Talijani nikada nisu bili poznati sprinteri pa za Jacobsov uspjeh mogu zahvaliti njegovim američkim korijenima. On je, naime, rođen u El Pasu, gradu u američkoj saveznoj državi Teksas kojeg rijeka Rio Grande razdvaja od meksičkog narko-grada Ciudad Juareza.

Athletics - Men

Njegovi roditelji upoznali su se u Vincenzi budući da je njegov otac, američki marinac, služio u vojnom kompleksu "Caserma Ederle" nakon čega su preselili u Sjedinjene Američke Države.

Tamo se rodio i proveo prvih 18 mjeseci života nakon čega je njegov otac poslan na misiju u Južnu Koreju, a on s majkom Vivianom vratio u njezin rodni Desenzano del Garda, maleni gradić na sjeveru Italija u kojem živi 30-ak tisuća stanovnika. Budući da je odrastao bez oca, a majka je morala raditi kako bi imali što za jesti, Marcell je bio sam sebi otac i majka. Otkad je otišao u Južnu Koreju, Jacobs nije vidio svog oca koji živi u Dallasu. No, njegovi su roditelji počeli ponovno razgovarati prošle godine i Jacobs tvrdi da mu je to pomoglo da postane olimpijski prvak, piše Independent.

U ranom djetinjstvu okušao se u plivanju i nogometu, kasnije i košarci koju je trenirao u sportskom centru gdje se trenirala i atletika. Ubro je zaboravio sve sportove i posvetio se isključivo atletici. Prvo je pokušao napraviti karijeru u skoku u dalj, a kasnije se prebacio u sprint. 

Athletics - Men

Marcello Jacobs je otac troje djece. Anthonyja i Megan mu je rodila trenutna partnerica Nicole, dok je kao 19-godišnjak dobio Jeremyja u prijašnjoj vezi.

Ako nemaš vrhunske rezultate i ne osvajaš prvenstva, od atletike se teško može živjeti. Pa što radi Jacobs? On je "čuvar zakona" i član "Fiamme Orra", odnosno sportskog odjela talijanske policije. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda