Obavijesti

Sport

Komentari 6

Legia slavila protiv Zrinjskog: Mostarci su nadigrani u Varšavi

Legia slavila protiv Zrinjskog: Mostarci su nadigrani u Varšavi

Zrinjski je dobro otvorio utakmicu, ali je vrlo brzo Legia preuzela inicijativu i pokazala svoju kvalitetu. Ipak, Poljaci su se morali potruditi da dođu do gola. Uostalom, oba su pala iz prekida

Zrinjski je u 4. kolu Konferencijske lige otputovao na jedno od najtežih gostovanja u Europi. Varšavska Legia bila je bolja 2-0 od "plemića" iz Mostara. Augustyniak je zabio u 13. minuti nakon kornera. Poljaku nije mogla bolje sjesti na volej i probio je Marića za 1-0. Zrinjski je nakon prvog gola igrački jako pao i Legia je preuzela dominaciju nad igrom.

Kožulj raskinuo sa Zrinjskim: 'Tu više nije. Sam je odlučio otići'
Kožulj raskinuo sa Zrinjskim: 'Tu više nije. Sam je odlučio otići'

U 29. minut Ćorluka je neoprezno startao nad Kunom i Poljaci su dobili penal. Josué je pogodio iako je Marić odabrao dobru stranu. Legia je u prvom poluvremenu pokazala da je fizička momčad i odali su dojam kvalitetnije momčadi. Poljaci su imali inicijativu, igru i Zrinjski je teško dolazio do izražaja. 

Krunoslav Rendulić najavio je vatrenu atmosferu u Varšavi, a tako je i bilo. Navijači Legije utakmicu su otvorili spektakularnom koreografijom, a zatim u svom stilu devedeset minuta gurali svoju momčad prema pobjedi.

Iako Zrinjski igra momčadski nogomet i nema izražajnih pojedinaca, izostanak Marija Tičinovića se primijetio. Nedostajalo je Zrinjskom iskustva  i "plemići" su izgledali malo impresionirano nakon prvog gola. Prvi je to put ove sezone da je Zrinjski izgledao mlado. 

Zaslužili smo barem bod, ali smo u oba slučaja ostali dva - tri centimetra s krive strane VAR-a
Zaslužili smo barem bod, ali smo u oba slučaja ostali dva - tri centimetra s krive strane VAR-a

U drugom poluvremenu još je više do izražaja došla kvaliteta Legije koja je konstantno prijetila i stvarala prilike. Iako su igrači Zrinje izgledali malo nesigurno u čišćenju tih situacija, dosta dobro su čistili ispred svog kaznenog prostora.

Trener Zrinjskog prije utakmice u Mostaru Rekao je kako je njihov plan zakomplicirati život svakome u grupi. Pobjeda protiv AZ-a bila je veliki uspjeh, ali to nije Realno stanje. Zrinjski i dalje uspješno komplicira živo svima u grupi. Morala se Legia potruditi da zabije dva gola. Oba su i zabijena nakon prekida.

Na kraju je Zrinjski počeo igrat ofenzivnije i dolazio je do prilika, ali Legia je dobro rješavala sve opasnosti. Dobru su Mostarci otvorili i zatvorili utakmicu. Ostatkom je dominirala Legia i na kraju je rezultat realno stanje. Ponovno su hrabro pali "plemići".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
, 4. KOLO KONFERENCIJSKE LIGE 18:45 , STADION WOJSKA POLSKIEGO VARŠAVA
Legia
Augustyniak 13', Josue 29'
2 : 0
Zrinjski
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice u Poljskoj, Legia je slavila 2-0. 

90'

Četiri minute sudačke nadoknade u drugom poluvremenu. 

86'

Kiš je sada zaprijetio iz velike udaljenosti. 

80'

Zrinjski je imao sada dobru priliku. Pokušao je Mišić pronaći Kiša u šesnaestercu, ali defanzivci Legije otkalnjaju opasnost

69'

Sjajna prilika za Legiju. Muci je sjajno prevario Jakovljevića, vratio do Josue koji je prosljedio loptu do Wszoleka koji je katastrofalno pucao.

Komentari 6