Obavijesti

Sport

Komentari 12

Zrinka, glavu gore! Doći će i tvoji šampionski dani, prvo postolje je pitanje dana...

Zrinka, glavu gore! Doći će i tvoji šampionski dani, prvo postolje je pitanje dana...
4

Moramo znati da pred sobom imamo ogroman talent, potencijal kakav hrvatsko žensko skijanje, ruku na srce, nije imalo 15-ak godina

VIDEO

Vjerojatno ju ne bismo trebali nazivati Janičinom nasljednicom, ipak je to pretežak teret. Jer Janica Kostelić se rađa samo jednom. I točka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Čehinji najveće ovacije ispred čarobnog HNK, Leona konačno nije 15.: 'Nemojte nas otpisati!' 05:04

No, moramo znati da pred sobom imamo ogroman talent, potencijal kakav hrvatsko žensko skijanje, ruku na srce, nije imalo 15-ak godina. Jer s 18 godina kasniti 58, odnosno 41 stotinku za Petrom Vlhovom i Mikaelom Shiffrin u prvoj vožnji mogu samo skijašice koje čeka blistava budućnost. Koliko blistava, ipak ovisi samo o njoj - Zrinki Ljutić.

O kakvom se borcu radi, Ljutić je već dokazala. Nakon velikih očekivanja pred svojim navijačima u Zagrebu i diskvalifikacije u prvoj vožnji potegnula je još jače i tražila iskupljenje u Flachauu.  Nije uspjela, 5. mjesto u Courchevelu ostat će i dalje zapisano kao njezin najbolji rezultat u seniorskoj karijeri koja je praktički tek počela.

Zato, Zrinka, glavu gore! Iako je u Flachauu propustila najveću šansu za postoljem do sad, ne treba previše razbijati glavu jer prilika će biti još pregršt, a njezine najbolje skijaške godine tek dolaze! Ovaj put joj je postolje pobjeglo za dlaku, no šampionski dani su tu, pred vratima. Pitanje je dana kada će ugrabiti tu šansu i ispisati povijest hrvatskog skijanja. 

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Oni koji nikada nisu čuli za nju, upoznali su je 2020. godine kada je sa startnim brojem 108 došla do devetog mjesta u veleslalomskoj FIS utrci u talijanskoj Soldi. Bio je to tek početak jedne čudesne priče, koja je rasla iz utrke u utrku. Prošla godina definitivno je bila ona u kojoj je napravila divovski iskorak. Prvo je na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nosila hrvatsku zastavu. Mjesec dana kasnije, postala je svjetska juniorska prvakinja.

I kruna karijere stigla je krajem ožujka, na završnici Svjetskog kupa u Courchevelu. Tada je osvojila peto mjesto, što joj je bio rezultat karijere i sa 17 godina najavila velike stvari. Sjajnu sezonu iskoristila je kao motiv i nadahnuće za novu, koja je krenula kao iz snova. U Leviju je bila sedma u slalomu i tako ispisala povijest hrvatskog skijanja zajedno s Leonom Popović koja je bila šesta. Prvi put nakon 13 godina imali smo dvije skijašice u TOP 10. Sjajnu formu potvrdila je u Sestriereu gdje je bila sedma, a prije desetak dana u Semmeringu je utrku završila kao šesta.

Stigao je Flachau i prilika života, tako blizu postolje, no nažalost, trenutak dekocentracije i ostala je bez svega. Ako ovako nastavi, jednom će ugrabiti sve. Odlika velikih je da nikad ne gledaš unatrag i žališ za nečime, već učiš na svojim greškama što će Zrinka, bez sumnje, i učiniti.

Zagreb: Javno izvla?enje startnih brojeva za slalomsku utrku "Snow Queen Trophy"

Ovo je tek početak, gdje li joj je kraj...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku