Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zrnić: Živjeti za reprezentaciju uči se s koljena na koljeno

Zrnić: Živjeti za reprezentaciju uči se s koljena na koljeno
6

Novi izbornik Slavko Goluža sve nas je ugodno iznenadio pozitivnošću i prostupom. Sigurno će biti izuzetno zanimljivo surađivati s njim, rekao je Vedran Zrnić

VIDEO


Evo vidiš, sad sam već među najstarijima u ovoj momčadi. Brzo se prijeđe taj put od najmlađeg do najstarijeg..., primjetio je Vedran Zrnić u salonu karlovačkog hotela pa se malo vratio u prošlost.

- Prvi put sam bio u Egiptu 1999., iz ove momčad jedino je još Tonći Valčić bio na tom SP-u. Sad je iza mene već 170 nastupa za reprezentaciju, prošao sam sito i rešeto. Zato i imam ovoliko sijedih - uz smiješak kaže 31-godišnji Zrnić.
Od iskusnijih tu su i Valčić, Somić, Balić, Vori, Lacković... I to društvo zna što im je činiti.

- Dugo sam već u inozemstvu, nakupio sam puno iskustva, i danas drugačije gledam na ova okupljanja reprezentacije. Mi stariji pokušavamo pomoći mlađima, kao što su i meni pomagali prije desetak godina. Tako mora biti, s koljena na koljeno se uči kako živjeti za reprezentaciju - misli Zrnić, koji uživa u suradnji s novim izbornikom Slavkom Golužom.

Novi izbornik nas je sve iznenadio pozitivnim pristupom, kaže o Goluži

- Sve nas je ugodno iznenadio svojim pristupom, pozitivnošću - rekao je Zrna.
- Hm, ne znam što mu to znači... - uz smiješak se nadovezao Goluža, koji kaže da će nastaviti tamo gdje je stao njegov prethodnik.

- Tek ćemo vidjeti kakvih će biti promjena. Vjerujem da će biti pozitivnih pomaka, iako u igračkom kadru nema bitnih promjena u odnosu na EP u Austriji. Teško je reći jesmo li bolji nego što smo bili tamo, ali svakako će biti zanimljivo surađivati s novim izbornikom.

A surađivat će i s prijateljima, ali i konkurentima, Čupićem i Horvatom. To desno krilo je velika snaga hrvatske reprezentacije.
- Zlaja i Čupko su već dugo tu, odlično surađujemo i vjerujem da će izbornik svakog od nas znati iskoristiti na najbolji mogući način. Ma, nikad nije ni bilo problema na desnom krilu, još od vremena kad smo tu bili Mirza i ja - kaže Vedran, koji je već cijelo desetljeće u inozemstvu. Pet godina u Sloveniji pa još pet u Njemačkoj. U Gummersbachu je u ključnim rolama.

Volio bih u Kiel, oduvijek mi se sviđa, Zrna je već godinama u Gummersbachu

- U odnosu na Njemačku, potpuno je drugačije igrati u Zagrebu, Fotexu ili Celju. U tim klubovima si koncentriran samo na Ligu prvaka, a u Bundesligi moraš biti na najvišem nivou iz tjedna u tjedan, nema biranja utakmica. Nije se lako dokazati Nijemcima ako si stranac, no kad to uspiješ onda te zaista cijene. Tamo izdrže samo oni koji su stabilni u glavi, imaju jasan cilj i mogu fizički izdržati tako snažan ritam - rekao je Zrnić i zaključio:

- U Gummersbachu mi je lijepo i ukoliko budem odlazio, želim otići isključivo u veći klub. A to su Kiel, Hamburg, Löwen... Osobno mi je oduvijek želja bila igrati u Kielu, to je ipak rukometna institucija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi