Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zubac je na korak do ispadanja, Sixersi prvi izborili drugu rundu

Zubac je na korak do ispadanja, Sixersi prvi izborili drugu rundu

Phoenix je poveo 3-1 protiv Clippersa u prvom krugu play-offa Zapadne konferencije uz četiri koša i devet skokova Hrvata. Philadelphia je i bez Embiida pomela Brooklyn

VIDEO

Košarkaši Phoenix Sunsa pobjedom 112-100 na gostovanju u Los Angelesu poveli su sa 3-1 u seriji protiv Clippersa u prvom krugu doigravanja za prvaka NBA lige.  

Utakmica je rezultatski bila neizvjesna do zadnjih pet u pol minuta u koje su gosti ušli s četiri koša prednosti (100-96). No, onda su Sunsi napravili seriju 9-0, otišli na +13 (109-96) i mirno priveli susret kraju.

Pokretanje videa...

Kako zakucava Zupčeva djevojka 00:36

Kevin Durant je bio najbolji igrač u pobjedničkoj momčadi sa 31 košem, 11 skokova i šest asistencija, a nije mnogo zaostajao ni Devin Booker sa 30 poena, devet skokova i sedam asistencija. Chris Paul je spojio 19 koševa i devet asistencija, a Deandre Ayton je imao 15 poena, 13 skokova i dvije blokade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod oslabljenih Clippersa, koji su ponovno bili bez Kawhija Leonarda, najbolji je bio Russell Westbrook sa 37 koševa i šest skokova, ali nije imao dovoljno suigrača koji bi ga mogli pratiti.

Hrvatski reprezentativac Ivica Zubac je u igri proveo 24:25 minuta te došao do četiri koša i devet skokova, a imao je i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i izgubljenu loptu.

Serija se sada ponovno seli u Phoenix, gdje će biti odigrana peta utakmica u noći s utorka na srijedu (4 sata) po srednjoeuropskom vremenu, u kojoj Sunsi mogu osigurati plasman u konferencijsko polufinale, u kojem će ih najvjerojatnije čekati Denver Nuggets.

Miami poveo protiv Milwaukeeja

Miami Heat je u subotu kod kuće sa 121-99 pobijedio Milwaukee Buckse i poveo 2-1 u seriji na četiri pobjede u prvom kolu doigravanja Istočne konferencije. 

Do pobjede ih je predvodio Jimmy Butler koji je zabio je 30 koševa, a pričuva Duncan Robinson ubacio je pet trica i zabio 20 poena na svoj 29. rođendan za Miami, koji je vodio s čak 29 razlike i nijednom nije gubio nakon što je preuzeo kontrolu krajem prve četvrtine.Kyle Lowry je dodao 15 ubačaja za Heat, a Max Strus 12.

Khris Middleton predvodio je Milwaukee koji je bio bez Giannis Antetokounmpoa sa 23 poena. Jrue Holiday ubacio je 19 koševa, Grayson Allen dodao je 14, a Pat Connaughton 11 uz sedam skokova s ​​klupe.

Dvostruki MVP Antetokounmpo je propustio svoju drugu uzastopnu utakmicu zbog kontuzije donjeg dijela leđa koja se dogodila u porazu Bucksa od 117-130 u nedjelju u prvoj utakmici serije. 

Milwaukee je rano poveo sa sedam poena prije nego što je Miami zatvorio prvu četvrtinu serijom 14-0 i poveo s 29-21. Butler je postigao 17 koševa u tom razdoblju. Miami je povećao svoje vodstvo na 18 koševa nešto manje od 6 i pol minuta do kraja prvog poluvremena i držao prednost od 66-53 do odmora. Heat je održavao dvoznamenkasto vodstvo tijekom cijele treće četvrtine.

Četvrta utakmica je u ponedjeljak u Miamiju.

Philadelphia bez Embiida "pomela" Brooklyn

Košarkaši Philadelphia 76ersa prva su momčad koja se plasirala u drugi krug doigravanja za NBA prvaka, nakon što su u četvrtoj utakmici svladali Brooklyn Netse na njihovom terenu sa 96-88.

Pobjeda momčadi Doca Riversa je još značajnija, jer je ostvarena bez najboljeg igrača Sixersa, centra Joela Embiida, koji je u trećoj utakmici ozlijedio koljeno i morao propustiti večerašnji dvoboj.

Brooklyn je bio bolja momčad tijekom prvog poluvremena i na početku treće četvrtine, u kojoj su Netsi došli do 11 koševa viška (53-42), ali je uslijedila serije gostiju 14-0 nakon koje su Sixersi počeli kontrolirati ritam utakmice.

Brooklyn je još jednom nakratko poveo u zadnjoj četvrtini (72-70) košem Mikala Bridgesa, da bi gosti odgovorili serijom 8-0 i više nisu dopustili Netsima priliku za preokret.

Tobias Harris je sa 25 koševa i 12 skokova predvodio Sixerse za koje je James Harden ubacio 17 poena uz 11 asistencija i osam skokova. Tyrese Maxey je postigao 16, a De'Anthony Melton 15 koševa. Iskazao se i pričuvni centar Paul Reed sa 10 poena i 15 skokova.

Kod Netsa je najbolji strijelac bio Spencer Dinwiddie sa 20 koševa. Nic Claxton je spojio 19 poena i 12 skokova, a Mikal Bridges je završio sa 17 koševa.

Philadelphia u polufinalu Istočne konferencije čeka boljeg iz sraza Bostona i Atlante, u kojem su Hawksi smanjili zaostatak na 2-1 domaćom pobjedom u trećoj utakmici serije i u nedjelju će pred svojim navijačima pokušati doći do izjednačenja.

NBA, rezultati:

  • Brooklyn - Philadelphia 88-96 (0-4)
  • LA Clippers - Phoenix 100-112 (1-3)
  • Miami - Milwaukee 121-99 (2-1)
  • LA Lakers - Memphis 111-101 (2-1)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram