Sport

Komentari 27

Neće ga pa neće u veleslalomu: Zubčić završio na 12. mjestu

Neće ga pa neće u veleslalomu: Zubčić završio na 12. mjestu

Filip Zubčić ni u drugom veleslalomu u Alta Badiji nije uspio doći do postolja. U drugoj vožnji je kroz cilj prošao kao peti, ali je na kraju podijelio 12. mjesto sa Žanom Kranjecom. Slavio je Odermatt

Prošle sezone redao je postolja u veleslalomu, borio se za Mali kristalni globus, ali ove sezone jednostavno ne ide.

Filip Zubčić ni u četvrtom veleslalomu ove sezone nije uspio do postolja. U Val d'Isereu je ispao u drugoj vožnji, u Söldenu te u nedjelju u Alta Badiji bio je deveti, a u novom izdanju veleslaloma u Italiji završio je drugu vožnju na 12. mjestu. 

Imao je manju pogrešku na strmom dijelu staze, ali uspio se izvući, vratio je brzinu pa do prvog prolaza ušao s prednošću od 50 stotinki. Ipak, ta prednost se istopila na sredini staze pa se u završnici bacio na glavu. Nije to bilo dobro, bio je ljutit na sebe po ulasku u cilj. Kasnio je 63 stotinke što je bilo dovoljno tek za peto mjesto. Na kraju je pao na 12. poziciju koju je podijelio sa Žanom Kranjecom. 

Ski World Cup - Men

Nešto očito ne štima ove sezone. Prošle sezone oduševljavao je u veleslalomu, pobjeđivao, skupljao postolja, ali ove sezone jednostavno ne može povezati nekoliko dobrih vožnji.

Nema one njegove agresivnosti na koju nas je naučio, nema preciznosti. Prelagano se topi prednost, a koliko ga to frustrira, vidjelo se na samom ulasku u cilj kada je nezadovoljno mahao glavom. 

FIS Ski World Cup Men

Pobjedu je odnio sjajni Švicarac Marco Odermatt koji je u cilj ušao s vremenom (2:26.07), što je bilo čak 1.01 brže od drugoplasiranog De Aliprandinija. Treće mjesto osvojio je Nijemac Alexander Schmid. 

Ipak, odmora nema, već u srijedu slijedi novi ispit, ovaj put slalom u Madonni di Campiglio.  Inače, Zubčićevo jedino postolje u ovoj sezoni dolazi upravo iz slaloma gdje je u Val d'Isereu osvojio treće mjesto.