Obavijesti

Sport

Komentari 27

Neće ga pa neće u veleslalomu: Zubčić završio na 12. mjestu

Neće ga pa neće u veleslalomu: Zubčić završio na 12. mjestu

Filip Zubčić ni u drugom veleslalomu u Alta Badiji nije uspio doći do postolja. U drugoj vožnji je kroz cilj prošao kao peti, ali je na kraju podijelio 12. mjesto sa Žanom Kranjecom. Slavio je Odermatt

Prošle sezone redao je postolja u veleslalomu, borio se za Mali kristalni globus, ali ove sezone jednostavno ne ide.

Filip Zubčić ni u četvrtom veleslalomu ove sezone nije uspio do postolja. U Val d'Isereu je ispao u drugoj vožnji, u Söldenu te u nedjelju u Alta Badiji bio je deveti, a u novom izdanju veleslaloma u Italiji završio je drugu vožnju na 12. mjestu. 

Pokretanje videa...

Zubčić prvi put na slalomskom postolju VIDEO

Imao je manju pogrešku na strmom dijelu staze, ali uspio se izvući, vratio je brzinu pa do prvog prolaza ušao s prednošću od 50 stotinki. Ipak, ta prednost se istopila na sredini staze pa se u završnici bacio na glavu. Nije to bilo dobro, bio je ljutit na sebe po ulasku u cilj. Kasnio je 63 stotinke što je bilo dovoljno tek za peto mjesto. Na kraju je pao na 12. poziciju koju je podijelio sa Žanom Kranjecom. 

Ski World Cup - Men

Nešto očito ne štima ove sezone. Prošle sezone oduševljavao je u veleslalomu, pobjeđivao, skupljao postolja, ali ove sezone jednostavno ne može povezati nekoliko dobrih vožnji.

Nema one njegove agresivnosti na koju nas je naučio, nema preciznosti. Prelagano se topi prednost, a koliko ga to frustrira, vidjelo se na samom ulasku u cilj kada je nezadovoljno mahao glavom. 

FIS Ski World Cup Men

Pobjedu je odnio sjajni Švicarac Marco Odermatt koji je u cilj ušao s vremenom (2:26.07), što je bilo čak 1.01 brže od drugoplasiranog De Aliprandinija. Treće mjesto osvojio je Nijemac Alexander Schmid. 

Ipak, odmora nema, već u srijedu slijedi novi ispit, ovaj put slalom u Madonni di Campiglio.  Inače, Zubčićevo jedino postolje u ovoj sezoni dolazi upravo iz slaloma gdje je u Val d'Isereu osvojio treće mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KRAJ UTRKE

Kakva dominacija, kakva klasa, ma fantastično! Nevjerojatni Marco Odermatt pokorio je konkurenciju i u drugoj vožnji pa s velikom prednošću od jedne sekunde i jedne stotinke ušao u cilj kao prvi. Kakav majstor! Odermatt je tako nastavio dominaciju. Prvi je u poretku veleslaloma, ali i u ukupnom poretku. 

Sjajni Švicarac je tako s vremenom 2:26.07 osvojio drugo izdanje veleslaloma u Alta Badiji, drugi je De Aliprandini, a trećeplasirani Schmid sa sekundom i osam stotinki zaostatka. Zubčić je podijelio 12. mjesto sa Žanom Kranjecom. Nažalost, Filip je nastavio s ne baš bajnom formom u veleslalomu. 

U Val d'Isereu nije završio drugu vožnju, a u Soldenu i jučer u Alta Badiji bio je deveti. Prošle sezone borio se za Mali kristalni globus, ali ove sezone nešto očito ne štima. 

14.24

Schmid je skinuo Kristoffersena! Odradio je fantastičan nastup, niti u jednom trenutku nije bio u zaostatku, a na kraju je kroz cilj prošao s prednošću od dvije stotinke. Može li do pobjede? Sada dolaze dvojica najboljih iz prve vožnje.

Zubčić je pao na 11. mjesto 

14.19

Kakva dva nastupa za Henrika Kristoffersena. Jučer je pobijedio nakon dvije godine, a danas bi mogao obraniti prvo mjesto. Imao je veliku prednost u odnosu na Fellera, malo se i istopila do kraja, ali uspio je ući u cilj s prednošću od 37 stotinki. 

ZUBČIĆ PETI

Zubčić u cilju kao peti. Šteta. Imao je manju pogrešku na strmom dijelu staze, ali uspio se izvući, vratio je brzinu pa do prvog prolaza ušao s prednošću od 50 stotinki. Ipak, ta prednost se istopila na sredini staze pa se u završnici bacio na glavu. Nije to bilo dobro, bio je ljutit na sebe po ulasku u cilj. Kasnio je 63 stotinke što je dovoljno tek za peto mjesto. 

Nešto očito ne štima ove sezone. Prošle sezone oduševljavao je u veleslalomu, pobjeđivao, skupljao postolja, ali ove sezone jednostavno ne može povezati nekoliko dobrih vožnji.

Nema one njegove agresivnosti na koju nas je naučio, nema preciznosti. Prelagano se topi prednost, a koliko ga to frustrira, vidjelo se na samom ulasku u cilj kada je nezadovoljno mahao glavom. Šteta, šteta.

Ali već sutra ima novu priliku za popravak dojma i novo punjenje samopouzdanjem. U Madonni di Campiglio na rasporedu je noćni slalom. 

ZUBČIĆ JE NA REDU

Justin Murisier imao je 54 stotinke prednosti na početku druge vožnje, izgubio je prednost na sredini staze pa se bacio na glavu i skoro uhvatio Fellera! Ušao je u cilj drugi s četiri stotinke zaostatka. Na redu je Filip Zubčić.

Komentari 27