Obavijesti

Sport

Komentari 1

Župarić: Idemo po pobjedu, sve ostalo bi mi pokvarilo blagdane

Župarić: Idemo po pobjedu, sve ostalo bi mi  pokvarilo blagdane
1

Bišćan: Da mi je netko onaj dan kad sam došao u Rijeku ponudio da danas imamo ovoliko bodova, a sutra izgubimo kod Belupa, prihvatio bih iste sekunde

VIDEO

Prvu HNL čeka još jedan, prvi ovosezonski snježni ples pa kompletna karavana ide na više ili manje spokojne blagdane.

Rijeka će sutra u Koprivnicu. Pogled na tablicu govori 'rutinska pobjeda', dvije sekunde razmišljanja pale alarm 'strahovito težak posao za favorita s Kvarnera'.

Ide se po pobjedu, a kako god završilo šefu Igoru Bišćanu ništa ne može uzeti sjajna dva mjeseca.

- Da mi je netko onaj dan kad sam došao u Rijeku ponudio da danas imamo ovoliko bodova, a izgubimo kod Belupa, prihvatio bih iste sekunde. Tako da... Neovisno o sutrašnjem rezultatu ostajem ponosan na dečke iz momčadi i iz stožera, na sve što smo napravili otkad smo na Kvarneru. Ali, normalno, i sutra idemo po pobjedu - govorio je danas mladi trener.

Njegov stoper, Dario Župarić, malo je žešći u planovima:

- Belupo je jako opasan, a i igrat će se u teškim zimskim uvjetima, ali znate što... Hoću pobjedu, hoću da pobijedimo i na pauzu odemo kao drugoplasirani. Kad igramo ovako dobro i pobjeđujemo neki drukčiji rasplet u zadnjoj utakmici pokvario bi mi blagdane - smijao se Župarić koji igra 'profesorski', a bio je gotovo s obje noge u Belgiji.

Sad bi' bio kriv za krizu Anderlechta

- Stvarno sam bio blizu transfera i onda se sve okrenulo. Nisam otišao u inozemstvo, došli su zdravstveni problemi, Rijeka ja zaredala s lošijim rezultatima... A vidite što je život. Ozdravio sam, Rijeka pobjeđuje, sve je sjajno i zapravo sam presretan što sam ostao na Rujevici.

Da ste otišli ne bi guštali u pobjedi nad Dinamom...

- Ma ne samo to nego bi vjerojatno još i bio glavni krivac za krizu Anderlechta - smijao se stoper čiji rezon 'bude li zdravlja dobar će se transfer dogoditi kad-tad' može biti primjer svima koji nekritički trče prema inozemnom angažmanu.

I u Rijeci se dobro živi, i iz Rijeke se može u repku. A igrače nitko ne drži na mjestu, upravo suprotno: od njihovih transfera klub živi!

Na kraju, Bišćan je lansirao upozorenje svojim igračima:

- Nemamo Hebera (tri žuta, nap.a.), Pavelića i Prskala (ozljede, nap.a.). U napad će Acosty ili Puljić. Ne zanima me da li je i Belupo oslabljen, ono čega mi moramo biti svjesni jest činjenica da oni ni kod Dinama, ni kod Hajduka, ni kod Lokomotive nisu nadigrani, sve su čvršći i teže savladivi. Tablica 'laže', Belupo je puno teži suparnik nego što se može pomisliti. No... Po snijegu ili ledu, nije nas briga, mi sutra u Koprivnici dolazimo pobijediti - rekao je šef riječke struke čija momčad pobjeđuje u ponovo pronađenoj sjajnoj atmosferi svlačionice.

Pokretanje videa...

00:44

Župarić je dodao:

- Odigramo li kako možemo, a sami smo sebi pokazali da možemo jako puno, onda sigurno pobjeđujemo.

Još Koprivnica pa odmor prije zimskih priprema u Portugalu. Izuzev poraza od Sarpsborga tj. ispadanja iz Europe, Rijekina 2018. bila je već uobičajeno riječka... Odlična!

Pokretanje videa...

02:01
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka