Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Žuti' se nadaju iznenađenju protiv Cedevite u polufinalu

'Žuti' se nadaju iznenađenju protiv Cedevite u polufinalu
1

Kako se penjemo uzbrdo, uspon je sve teži, a na vrhu ima mjesta samo za jednoga. Meni je drago da su moji igrači optimistični, rekao je trener Splita Nikša Bavčević

VIDEO

Uoči prvog susreta polufinala doigravanja protiv Cedevite, na Gripama vlada suzdržani optimizam i zadovoljstvo do sada odrađenim poslom. Splićani su zadovoljni do sada odrađenim poslom, no to ne znači da su odustali od mogućnosti da naprave i korak dalje.

- Ispisali smo jako lijepu sportsku priču u kojoj je meni ova zadnja stranica u Brodu bila posebno draga, jer smo na za nas tradicionalno neugodnom terenu, protiv motiviranog domaćina, svojom mladošću pokazali da smo na pravom putu. Momci su pokazali da su dosegli prvoligaški nivo – kaže trener Bavčević i dodaje:

- Nadamo se kako ćemo toj lijepoj priči protiv Cedevite dodati još pokoju stranicu. Međutim, kako se penjemo uzbrdo, uspon je sve teži, a na vrhu ima mjesta samo za jednoga. Meni je drago da su moji igrači optimistični, no ja sam za respekt prema svakome, pogotovo prema Cedeviti.

Trener 'žutih' posebno je oduševljen zadnjom utakmicom, u kojoj su svladali Cedevitu.

- To je bila ljepotica prvenstva za nas. U toj smo utakmici imali sve, pa i našu publiku, što nećemo imati u Zagrebu. No zato ćemo imati Tonija Katića, koji će nam pomoći da pojačamo prvu liniju. Imamo nekoliko ozlijeđenih i rekonvalescenata, nećemo ih moći koristiti u istom obujmu kao ranije, ali zato je bitno da su neki novi mladići spremni, da imaju snagu i karaktera da pomognu. U Zagrebu nas čeka momčad puna kvalitetnih igrača i momčad koja je danas fokusirana samo na jednu stvar, na prvenstvo. Gladni su, teže trofeju i oni misle da moraju igrati u finalu. Po našemu, mi bi voljeli igrati dvije utakmice u Zagrebu. Barem.

Najveći napredak u ovoj sezoni među 'žutima' je pokazao Luka Babić, koji također vjeruje kako se imaju pravo nadati iznenađenju.

- Idemo odigrati hrabro i muški, pokazali smo da se možemo nositi sa svima i da smo spremni za velike stvari. Cedevita je budući euroligaš, rotiraju 12 igrača od kojih je svaki spreman riješiti utakmicu. No i oni će ući u utakmicu s respektom jer smo ih već pobijedili. Mi u Zagreb putujemo po pobjedu, na osnovu naših igara u dosadašnjem dijelu sezone imamo se čemu nadati – kaže Babić, koji za svoje dobre igre u ovoj sezoni zahvaljuje treneru i suigračima.

- Trener mi je dao samopouzdanje i slobodu, a iskusniji suigrači mi pomažu na terenu, s njima je puno lakše igrati. Sve je to skupa rezultiralo mojom boljom igrom ove sezone. Iskreno, očekivao sam to jer sam znao da to imam u sebi, na treninzima sam igrao i bolje, ali trebalo mi je tri četiri utakmice da to izađe vani, da se malo oslobodim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige