Obavijesti

Sport

Komentari 141

Uplakani Goluža: Zvao sam ga da mu čestitam. Nije se javio...

Uplakani Goluža: Zvao sam ga da mu čestitam. Nije se javio...
5

Nema više Puca, nedavno je umro i Portner, a sada i naš Hamšo, kako smo nekad znali zvati Saračevića. Gutam knedle i pravim se da me nitko ne vidi po kući jer su mi oči pune suza, kaže Kaleb

VIDEO

Rukometni svijet je ostao bez još jednog velikana. Legendarni Zlatko Saračević (59) preminuo je nakon pobjede njegove Podravke nad Lokomotivom. 

Dok su njegove igračice slavile pobjedu nad velikim konkurenticama, Saračević je osjetio slabost. Sarač je poslije utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć, piše Podravski list

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Zlatko Saračević

Pokretanje videa...

Zlatko Saračević 01:34

Prevezli su ga u koprivničku bolnicu, liječnici su ga oživljavali 40 minuta, ali nažalost, mogli su samo proglasiti smrt. 

- Uh, ne znam što reći. Doma sam i gutam knedle, svakakve mi misli prolaze kroz glavu. Teško mi je doći do riječi, kakva je on bio dobričina od čovjeka. Ne mogu vjerovati da se nešto tako samo u trenu može dogoditi - kazao nam je potreseni Nikša Kaleb.

Saračević je legenda hrvatskog sporta i čovjek koji je bio temelj naše reprezentacije na samim počecima. Rukometni svijet je u šoku, nemoguće je shvatiti da Zlatka više nema.

- Vraćaju mi se misli na onu generaciju iz Atlante, nema više Iztoka Puca, nedavno je umro i Zlatko Portner, a sada i naš Hamšo. Tako smo nekad Šprem i ja znali zvati Saračevića. Kažem, gutam knedle i pravim se da me nitko ne vidi po kući jer su mi oči pune suza. Što god kažem glupo je, bar sam ja uvijek spreman za šalu, ali sada ne mogu ni pričati, užasno se osjećam - kaže Kaleb.

Slavko Goluža je jedan od onih koji je sa Saračevićem igrao u reprezentaciji, a bili su u sjajnim odnosima. Goluža mu je htio čestitati na pobjedi nad Lokomotivom, Zlatko mu se nije javio...

- Vraćao sam se večeras s utakmice i nazvao sam ga da mu čestitam na pobjedi, nije mi se javio... - kazao je kroz suze Slavko Goluža.

- Kao dijete me primio u reprezentaciju, Božidar Jović i ja bili smo najmlađi, jako mi je teško, ne mogu pronaći riječi kojima bih opisao kakav je on bio čovjek. Znam da je u zadnje vrijeme teško proživljavao što mu se događalo, da je na njemu bio veliki pritisak, očito je bio prevelik. Stalno smo se čuli, on se veselio svakom mom uspjehu, ja svakom njegovom uspjehu, evo sada ga više nema. Tuga, ogromna tuga - kazao nam je tužni Goluža.

Legendarni Sarač je na klupu Podravke stigao je 2018. godine, prije toga je vodio Zagreb, Zamet te je bio asistent u hrvatskoj reprezentaciji, a kao igrač bio je poznat kao fantastičan desni vanjski s razornom ljevicom.

rukomet

Uostalom, bio je član reprezentacije koja je 1996. godine u Atlanti senzacionalno osvojila olimpijsko zlato pod vodstvo izbornika Velimira Kljaića.

Nažalost, Hrvatska je ostala bez još jednog velikana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja