Obavijesti

Sport

Tragedija u Koprivnici: Umro je legendarni Zlatko Saračević!

Tragedija u Koprivnici: Umro je legendarni Zlatko Saračević!

Dok su njegove igračice slavile pobjedu nad velikim konkurenticama, Saračević je poslije utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo...

VIDEO

Strašna tragedija pogodila je hrvatski rukomet. Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević (59) preminuo je u koprivničkoj bolnici nakon što mu je pozlilo poslije pobjede Podravke nad Lokomotivom!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlatko Saračević 01:34

Dok su njegove igračice slavile pobjedu nad velikim konkurenticama, Saračević je osjetio slabost. Saračević je poslije utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć, piše Podravski list

Liječnici na hitnom odjelu koprivničke Opće bolnice su ga reanimirali punih 40 minuta, ali nažalost, mogli su samo proglasiti smrt.

Prije nego što je prevezen u bolnicu, Saračević je bio presretan pobjedom svoje ekipe, koja je došla na korak od naslova.

- Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali na nas. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo - kazao je Saračević, a to su mu, nažalost, bile posljednje izjave.

Na klupu Podravke stigao je 2018. godine, a Podravka je nedavno najavila njegov odlazak na kraju sezone kada će ga zamijeniti Neven Hrupec. 

Prije toga je vodio Zagreb, Zamet te je bio asistent u hrvatskoj reprezentaciji, a kao igrač bio je poznat kao fantastičan desni vanjski s razornom ljevicom. Uostalom, bio je član reprezentacije koja je 1996. godine u Atlanti senzacionalno osvojila olimpijsko zlato pod vodstvo izbornika Velimira Kljaića.

pripreme

S Jugoslavijom je osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. te svjetsko zlato u Švicarskoj 1986. godine. Bio je temelj naše reprezentacije u samim počecima, a s Hrvatskom je osvojio svjetsko srebro na Islandu 1995. godine te broncu u Portugalu na EP-u. Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Créteil, Istres, Zagreb, Veszprem te Zamet. 

Nažalost, Hrvatska je izgubila još jednog velikana hrvatskog sporta. 

Od Sarača se oprostila njegova Podravka, priopćenje prenosimo u cijelosti: 

S velikom tugom i boli moramo Vam priopćiti da je danas u večernjim satima preminuo trener RK Podravka Vegete, Zlatko Saračević. Voljeni suprug, otac i proslavljeni rukometaš koji je ostavio neizbrisiv trag u rukometnoj i sportskoj povijesti, kao igrač i kao trener.

S jugoslavenskom je reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Njegov život obilježili su mnogobrojni sportski uspjesi od kojih vrijedi istaknuti olimpijsku zlatnu medalju s hrvatskom reprezentacijom iz Atlante 1996. godine, a kao član zlatne reprezentacije dobitnik je i državne nagrade za šport ”Franjo Bučar.”

S hrvatskom je reprezentacijom bio i doprvak na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994.i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu

1992. i 1993. je bio klupski europski doprvak s RK Zagrebom.

U svojoj 41. godini je završio profesionalnu rukometnu karijeru, a nakon toga se u potpunosti posvetio trenerskom poslu gdje je nastavio svoj rukometni put sve do danas.

Prije tri godine, po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio bio velik izazov, koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima.

Danas je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultate.

Najveću bol ostavio je svojoj predivnoj supruzi Korneliji, koja je bila njegova velika podrška i snaga kroz život. Ovim putem u ime cijelog Rukometnog kluba Podravka s.d.d., svih zaposlenika i igračica izražavamo najiskreniju sućut supruzi Korneliji, sinu Noelu i kćeri Anji te ostaloj ožalošćenoj obitelji i prijateljima. Mi ćemo ga pamtiti kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet, a posebno po velikom tragu koji je ostavio u Rukometnom klubu Podravka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka