Obavijesti

Sport

Komentari 11

Zvereva naživciralo Ćorićevo znojenje, a onda komentator: Čovječe, pa govoriš preglasno!

Zvereva naživciralo Ćorićevo znojenje, a onda komentator: Čovječe, pa govoriš preglasno!

Osim što je naš majstor više puta napuštao teren kako bi zamijenio odjeću, bilo kakva tekućina oko osnovne linije mogla je proizvesti potencijalnu opasnost, pa je i razumljivo zbog čega je Zverev tražio objašenjenje

VIDEO

Ulog nije bio kao 2013. godine, kada su igrali za finale juniorskog US Opena, odnosno bio je puno veći, ali je ishod bio drugačiji na radost Alexandera Zvereva, a žalost njegovog kriptonita u što se još od juniorskih dana Nijemcu pretvorio Borna Ćorić.

Kraj za Bornu! Nakon krasnog prvog seta Zverev ga okrenuo...
Kraj za Bornu! Nakon krasnog prvog seta Zverev ga okrenuo...

U međuvremenu je Ćorić u seniorskom tenisu još triput pobjeđivao Zvereva (Cincinnati 2015., US Open 2017., Halle 2018.) da bi on konačno u Flushing Meadowsu našao protuigru za Ćorića te drugu pobjedu u međusobnim susretima i, bitnije, drugo Grand Slam polufinale, a prvo jednog Nijemca na US Openu nakon 25 godina i Borisa Beckera.

Tennis: US OPEN

Zverev je bio tako blizu da, nakon za njega očajnog prvog seta, izgubi i drugi. Ćorić je imao 6-1, 4-3 i 40-15, ali kada je prosuo taj gem i servis, Nijemac je dizao i dizao svoju razinu igre sve dok nije postala previsoka za Zagrepčanina. 

- Mislim da je to bio najvažniji trenutak - složio se Zverev.

- Počeo sam tada igrati malo agresivnije jer da sam nastavio kao i dotad, gubio bih 0-2 dok trepnem. 

Ćorić je, više od igre svog protivnika, imao problema s njegovim servisima jer u više je navrata Zverev druge servise ispaljivao preko 215 km/h i to je spustilo Ćorića u podređeni položaj. Premda, bez obzira na konačan ishod, Martina Navratilova kritizirala je igru sedmog tenisača svijeta.

- Najbolje igrače neće pobijediti s ovakvom igrom - rekla je 18-rostruka Grand Slam pobjednica, a Zverev odgovorio egzaktnom statistikom.

- Možda bi trebala pogledati moj omjer s najboljima, možda vidjeti da vodim Federera 4-3, možda znati da sam dvaput pobijedio Đokovića u velikim mečevima. Ali ja sam u polufinalu i nekad je važnije pobijediti i naći put do pobjede i kad ne igraš dobro. Martina je velika igračica, poštuju je, ali njezino me mišljenje trenutno ne zanima.

Zvereva je zato zanimalo što će poduzeti glavna sutkinja Eva Asderaki jer se tijekom meča više puta žalio na Ćorićevo znojenje. Osim što je naš majstor više puta napuštao teren kako bi zamijenio odjeću iako su uvjeti bili daleko od ekstremnih (27 stupnjeva, 50 posto vlage), bilo kakva tekućina oko osnovne linije mogla je proizvesti potencijalnu opasnost, pa je i razumljivo zbog čega je tražio objašnjenje jer u pravilniku stoji da igrač u svlačionicu može samo između dva seta osim ako je u pitanju tehnički problem s odjećom. Što ovdje nije bio slučaj.

Tennis: US OPEN

I dok je Ćorić u trećem setu otišao s terena, Zvereva je iživcirao glas ESPN-ova komentatora Brada Gilberta koji je analizirao meč, a budući da je tišina na stadionu i da se sve može čuti, čuo je i Zverev.

- Govoriš preglasno, čovječe - doviknuo mu je s terena.

- Oprosti - ispričao mu se Gilbert.

- Čujem svaku tvoju riječ - kao da je Nijemac upozorio bivšeg tenisača koji je usput i iz statistike iščitao da je napravio devet dvostrukih pogrešaka.

Međutim, Zverevu je pomoglo i protiv Pabla Carrena Buste igrat će za prvo Grand Slam finale. Španjolac je prošao u pet setova Denisa Shapovalova (3-6, 7-6 (5), 7-6 (4), 0-6, 6-3) i pritom u svakoj iole važnijoj statističkoj rubrici bio lošiji ili puno lošiji. Imao je 43 winnera manje (!), 21 as manje, tri breaka manje, sedam osvojenih poena manje i ukupno četiri gema...

Ćorić:

- Nakon što sam osvojio prvi set, u drugom sam imao osjećaj da sam preuzeo kontrolu. Vidio sam da se muči, ne igra svoj najbolji tenis, dok sam ja igrao odlično. Ali ponavljam, Zverev je odigrao jako dobro ključne poene i bio izvrstan na servisu. Imao sam osjećaj da mu ne mogu naštetiti. Protiv Tsitsipasa sam se uspio vratiti, ali protiv Zvereva nisam iskoristio svoje prilike. To je tenis, to je život. Ponekad dobiješ, ponekad izgubiš. Plan mi je bio igrati agresivno. Kad igraš agresivno, radiš pogreške. Očito sam napravio više nego što sam smio.

- Prošli put kad smo igrali u Halleu, mislim da je bio ozlijeđen. U međuvremenu je popravio servis. Pratio sam njegove mečeve na US Openu i uočio sam da ponekad ima jednako snažan drugi servis kao i prvi. Tako da sam to očekivao, ali udarao je jako snažno, nije napravio nijednu dvostruku pogrešku. U prvom se setu još tražio, no poslije je bio izrazito precizan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...