Obavijesti

Sport

Komentari 1

Cibona razbila Bosco s 50 poena razlike! Tomas: Ne treniramo, ne možemo se uopće skupiti...

Cibona razbila Bosco s 50 poena razlike! Tomas: Ne treniramo, ne možemo se uopće skupiti...

Upravo je Zadar ove sezone jedini porazio Crvenu zvezdu. U studenom prošle godine Zadrani su u Beogradu slavili sa 98-96. Ovoga puta Zvezda je uvjerljivo uzvratila

VIDEO

U susretu 19. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je u dvorani Krešimir Ćosić izgubio od Crvene zvezde sa 76-95.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Slavlje navijača nakon pobjede KK Zadar 00:26

Bio je to Zadrov deseti poraz uz devet pobjeda, dok je beogradski sastav ostvario 17. pobjedu ove sezone, pri čemu 13. u nizu uz samo jedan poraz.

Upravo je Zadar bio taj koji je ove sezone jedini porazio Crvenu zvezdu. U studenom prošle godine Zadrani su u Beogradu slavili sa 98-96. Ovoga puta Zvezda je uvjerljivo uzvratila.

Nakon početnog egala, gosti su do konca prve četvrtine poveli sa četiri razlike (22-18), a na poluvremenu su imali +16 (47-31). Na koncu su slavili sa 95-76.

Goste je do pobjede predvodio Nemanja Nedović sa 29 koševa što je njegov najbolji učinak u ABA ligi. Pratio ga je Luka Mitrović sa 13 koševa, dok je Ognjen Dobrić dodao 12 koševa.

Kod Zadra najefikasniji je bio Luka Božić sa 25 koševa, osam skokova i tri asistencije, a Dario Drežnjak je dodao 21 koš i četiri skoka.

Cibona razmontirala Bosco

U susretu 20. kola Prvenstva Hrvatske za košarkaše Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Bosco sa 118-68 ostvarivši 16. pobjedu ove sezone, dok je Bosco upisao 15. poraz.

Nakon što je dobila prvu četvrtinu sa sedam razlike (30-23), Cibona je sve dvojbe razriješila u drugoj dionicu koju je dobila sa čak 33 razlike (41-8). Ostatak susreta je bilo tek odrađivanje posla, a na koncu je završilo uvjerljivih 118-68.

Kod Cibone svi igrači su se upisali među strijelce, pri čemu su šestorica imala dvoznamenkasti broj koševa. Najefikasniji su bili Ivan Perasović sa 20 koševa, Filip Bundović sa 18 koševa i pet skokova, te Krešimir Radovčić sa 15 koševa i osam skokova.

Kod Bosca najefikasniji su bili Ante Krapić sa 18 koševa, te Luka Krajnović i Marko Jurič sa po 13 koševa.

- Kao što sam najavio nakon Splita: ako budemo energetski dobri, naša će kvaliteta doći do izražaja. To se u prvom poluvremenu i pokazalo. U trećoj smo četvrtini imali određenih problema gdje nismo na pravi način komunicirali, ali generalno mogu biti zadovoljan. Pogotovo zbog ovog što je i Perasović rekao da se vratilo samopouzdanje i osmijeh na lice. Sada imamo dva dana za dobru pripremu za Kup gdje nas čeka Zadar. Moramo podići momčad energetski i psihološki, a ova nam je utakmica dobro poslužila za to - rekao je Cibonin trener Josip Sesar, a Ivan Perasović dodao je:

- Ova pobjeda nam puno znači, pogotovo uoči dvoboja sa Zadrom u Kupu. Danas smo jako dobro ušli u utakmici, a posebno u drugu četvrtinu. Energetski smo bili na dobroj razini. Naravno, bilo je tu nekih pogrešaka, ali mislim da su dobra energija i naše trčanje danas presudili.

Trener Bosca Ivan Tomas požalio se:

- Nema se tu što puno reći. Ovo je naša realnost. Već neko vrijeme smo u slobodnom padu, ne treniramo i ne možemo se skupiti pošteno ni za „4 na 4“. Situacija je takva kakva je, pa će nam pauza nakon Kupa sigurno dobro doći. Ako mislimo ostati u Premijer ligi, morat ćemo se ozbiljno pojačati.

Luka Krajnović je naglasio:

- Previše smo mekano ušli u utakmicu. Cibona je vrlo kvalitetna ekipa i mi smo na ovom gostovanju trebali pokazati veći karakter. Nismo to dovoljno dobro odradili. U drugom poluvremenu smo krenuli malo bolje, ali na kraju je prevagnula njihova kvaliteta.

Na vrhu ljestvice je Cedevita Junior sa 16-4, Cibona je na 16-3 uz utakmicu manje, a Zadar je na 15-4 uz utakmicu manje. Bosco je na 11. poziciji (5-15), dok je posljednja Gorica (3-16).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu