Obavijesti

Sport

Komentari 125

Zvijezde bez stava i žara, baš kao i Jose kojem je istekao rok

Zvijezde bez stava i žara, baš kao  i Jose kojem je istekao rok
1

LOŠE, LOŠE To što je United odigrao u 180 minuta protiv Seville u 1/8 finala Lige prvaka u budućnosti će nekim njihovim idućim generacijama poslužiti kao primjer kako - ne igrati nogomet. Autor toga je Jose...

VIDEO

Sevilla se po prvi put nakon 60 godina kvalificirala među osam najboljih u Ligi prvaka. I to preko leđa favoriziranog Manchester Uniteda poslije pobjede 2-1 na Otoku.

Apsolutno zasluženo nakon što su u 180 minuta nogometa ispalili 46 udaraca prema Davidu De Gei, od čega 21 na Old Traffordu.

Ben Yedder u 6 minuta razbio United, Sevilla u četvrtfinalu!
Ben Yedder u 6 minuta razbio United, Sevilla u četvrtfinalu!

To se ne događa svaki dan, točnije, 'crvenim vragovima' se nije dogodilo od 2013. kada je Real Madrid tukao 22 puta i uz to, sjećate se, golčinom Luke Modrića i prošao dalje.

Kakav trener, takva momčad

Portugalac se kroz karijeru posebno specijalizirao za domaće utakmice i njegov United nitko nije mogao pobijediti na 'kazalištu snova' od 10. rujna 2016. do 10. prosinca iduće godine.

U oba navrata bio je bolji Pepov City što nikog nije iznenadilo, međutim, nakon što je i Sevilla napravila istu stvar, sve logičnijom zvuči teza da je 'The Special Onea' - pregazilo vrijeme!

Konkretno, istekao mu je 'rok trajanja', godinama već u igru svojih momčadi ne unosi ništa novog, kad gledate taj njegov nogomet nećete osjetiti uzbuđenje.

Čak i ako ste fan perfektnog taktičkog, defenzivnog nogometa! I tu Mou gubi bitke što mu se u superbogatoj se karijeri nije događalo.

Portugalac je danas puno 'mekši' tip, nije više onako 'otrovan' za okolinu, nema one luđačke discipline koja pomiče granice, njegove momčadi ne brane se perfektno kao nekada... A prema naprijed su primjer kako se to ne radi.

Jose čak djeluje kao vođa koji je izgubio žar i ta beskrvnost reflektirala se na trenutnu momčad. Manchester United u dvije utakmice protiv Seville nije imao namjeru pokazati mišiće, bili su suviše pasivni. Ma, kao da su htjeli proći na - ime!

Ovo su Unitedove zvijezde...

Mourinho je potrošio 350 milijuna eura otkako je stigao u klub. Najskuplji eksponat uglavnom mu je na čestom i jakom udaru kritika. Paul Pogba, veznjak od 105 milijuna eura, djeluje kao prosječan igrač iz Championshipa...

Pogledajte ovu 'majstoriju'.

VIDEO

Alexis Sanchez, do nedavno ponajbolji igrač Premiershipa u dresu Arsenala, ne može se sastaviti s loptom već nekoliko utakmica.

Ne samo to, s njim se i poigravaju pred njegovom publikom. Što bi uradio Ferguson da su ovo radili njegovim pulenima?

VIDEO

Romelua Lukakua platili su 85 milijuna eura Evertonu i kad pogledate njegov učinak od 24 gola u 43 utakmice to vas može prevariti.

Belgijac je redovito 'igrač manje' u velikim utakmicama, čim se nešto veliko odlučuje, njegovi golovi izostaju.

Istina, zabio je u utorak navečer za 1-2, međutim, u Sevilli je fulao šansu kod 0-0, jedinu koji su gosti tamo stvorili. Nazvali su ga beskorisnim...

VIDEO

Manchesterova legenda Rio Ferdinand smatra da Mourinhova momčad nema stav. Pobjednički stav. Što je, složit ćemo se, poprilično čudno staviti u istu rečenicu s Joseom Mourinhom. 

A Portugalac, oduvijek ekscentričan u svojim izjavama, sinoć je samo pogoršao situaciju. Što je tek potvrda da se skroz pogubio.

- Bio sam u ovoj situaciji već dva puta, izbacio sam Manchester United s Portom i Real Madridom. Tako da ispadanje nije ništa novo za ovaj klub - ispalio je.

Besmislena priča

Potom se bavio analizom.

- U Sevilli smo kontrolirali utakmicu, ali nismo zabili. Ovdje su oni kontrolirali utakmicu i imali sreću zabiti. Za mene je to bio izjednačen dvoboj - rezimirao je trofejni menadžer.

Kao da nije gledao ružnih 90 minuta svog tima na Pizjuanu krajem veljače. Tamo ga je fenomenalni David De Gea spasio težeg potopa, eto, on će reći da su kontrolirali situaciju. 

VIDEO

Samo zbog golmana ostalo je 0-0, ali niti tako loše izdanje u svakom pogledu nije mu bilo dovoljno upozorenje. 

- Zadnjih pet minuta nije bilo normalno, bilo je sve van kontrole. Čestitam Sevilli, pobijedili su, zabili su više golova od nas. Kad se dobije, svi su zaslužni, a kad se izgubi, izgubio je trener. Izgubio sam i očito sam napravio greške - sipao je fraze poslije završetka loše europske avanture.

Ne, ovo uopće ne liči na ponajboljeg nogometnog trenera/menadžera svih vremena. Čovjek koji je osvojio 25 trofeja vodeći Porto, Chelsea (u dva navrata), Inter, Real Madrid i Manchester United više nije onaj isti.

Što želi Jose?

Gledajući samo stav većine Unitedovih igrača, dobivate širu sliku situacije. Anemični, bezidejni, možda čak i ravnodušni. United, osim što je upitan mentalitetom (u gabaritima momčadi koja mora pucati na sve trofeje), za velike stvari nedorastao je i taktički.

Dovoljno je baciti pogled u 'susjedno dvorište'. Pep Guardiola iz mjeseca u mjesec unaprjeđuje igru Manchester Cityja i nikad nije zadovoljan! Istini za volju, troši i više od Mourinha, no on točno zna što i kako želi ostvariti.

Što ne možemo reći za Mourinha koji vodi momčad prepunu kvalitetnih igrača, ali i momčad od koje niti on sam ne zna što točno želi...

Zato je jedna momčad prvi favorit Lige prvaka i lider Premiershipa uz 16 bodova više od druge koja je ispala u osmini Lige prvaka protiv tek vrlo dobrog kluba iz La Lige.

Ako pitate engleskog analitičara Raya Wilkinsa uoči prve utakmice Seville i Uniteda, on bi rekao da je Sevilla klub koji bi se borio za ostanak u Premiershipu...

Gdje bi onda tu bio ovaj United?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 125

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja