Obavijesti

Sport

Komentari 21

Zvone Boban: Videotehnologija neizbježna, moramo je uvesti

Zvone Boban: Videotehnologija neizbježna, moramo je uvesti
1

Svjetska nogometna organizacija Fifa, čiji je Boban drugi čovjek, u prosincu je na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu isprobala videotehnologiju kojom suci mogu provjeravati sporne situacije

VIDEO

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban (48) rekao je u nedjelju kako je oproštaj od madridskog stadiona Vicente Calderón bila lijepa fešta, a da je uvođenje video tehnologije za pomoć sucima u europskom nogometu neizbježno.

- Bila je ovo lijepa fešta, zadnja utakmica na jednom velikom mitskom stadionu. Normalno da sam se odazvao i došao. Koljena se nažalost ne slažu s mojim dolascima i mojim nogometom, no dobro, lijepo je vidjeti stare prijatelje - izjavio je Boban za Hinu podno stadiona Vicente Calderón.

Ondje je nastupio za svjetske legende protiv kombinirane momčadi Atlética. Oko 55.000 gledatelja emotivno se oprostilo od stadiona na obali rijeke Manzanares gdje su crveno-bijeli igrali od 1966. godine. Atlético na jesen seli na novi moderni stadion Wanda Metropolitano s preko 70.000 mjesta, odlazeći s juga na sjever grada.

Boban, koji je igrao na Maksimiru od 1985. do 1991. za Dinamo pa od 1991. do 2001. na San Siru za Milan, razumije emocije domaće publike.

- Stadioni su bitni. Oni su naše kuće, kuće nogometa, oni su i kuće naših navijača. Ondje su naše boje - rekao je Boban koji je zaigrao u momčadi s Ronaldinhom, Zicom, Claudiom Cannigiom, Renéom Higuaitom, Martínom Demichelisom i Clarencom Seedorfom, pobijedivši 5-4 protiv kapetana domaćih Gabija Fernándeza, Fernanda Torresa, Diega Forlana i ostalih. 

Bivši vezni igrač istrčao je s brojem 10 na leđima s kojim je kao kapetan Hrvatske osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Utakmica na Vicente Calderónu bila je ujedno i posljednja ove sezone u Španjolskoj gdje su nastupili prvoligaški igrači. 

U španjolskom prvenstvu, ali i Ligi prvaka ove godine bilo je puno primjedbi na suđenje. Svjetska nogometna organizacija Fifa, čiji je Boban drugi čovjek, u prosincu je na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu isprobala videotehnologiju kojom suci mogu provjeravati sporne situacije. Boban vjeruje da će ona biti uvedena u Europu pa tako i Hrvatsku.

- To je apsolutno neizbježna solucija. Moramo ju implementirati, u postupku je, iduće godine u trećem mjesecu Fifa će donijeti odluku - rekao je Boban.

U nedjelju je, pak, tehnologija isprobana u finalu portugalskog kupa između Benfice i Vitorije Guimarães. Iduće sezone trebala bi biti uvedena u portugalsko prvenstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao