Obavijesti

Stigli su topli dani, otkrijte sve prednosti bicikla!

Stigli su topli dani, otkrijte sve prednosti bicikla!
5

Užurbani način života, posao i obiteljske obveze ne ostavljaju vam vremena za sport i rekreaciju? Vožnjom bicikla na posao dobivate savršenu tjelovježbu.

Topli proljetni dani idealni su za vožnju bicikla, savršenog načina rekreacije koji skida suvišne kilograme, zateže i oblikuje mišiće. 

Pedalirajte i mršavite

Rekreativna vožnja bicikla odlična je za stjecanje kondicije, smanjuje rizik od problema s visokim tlakom, povećava izdržljivost organizma, utječe na poboljšanje probave i smanjuje stres. Vožnja bicikla na lagan način sagorijeva kalorije i suvišne masnoće zbog čega se preporučuje onima koji žele smršaviti. Žena koja ima oko 60 kilograma skinut će čak 480 kalorija tijekom 60 minuta vožnje, prosječnom brzinom od 20-25 km/h. Što je brža i intenzivnija vožnja, troši se i više kalorija. Tako ako vozite 25-30 km/h trošite do 600 kcal, 30-35 km/h do 700 kcal i preko 35 km/h do 950 kcal.

Vožnja bicikla oblikuje mišiće

Dok pedalirate aktivni su mišići potkoljenice, prednje i stražnje strane natkoljenice, mišići bedara i stražnjice, ali i trbušni mišići i mišići donjeg dijela leđa. Bicikl čuva srce. Kardiovaskularne smetnje jedan su od najčešćih uzroka smrtnosti, posebice ako imate visok tlak i kolesterol. Vožnja bicikla pozitivno djeluje na ove probleme i podiže nivo energije. 

Vožnja bicikla povećava energiju

Ukoliko ste umorni i bezvoljni, vožnja bicikla povećat će nivo energije za 20% i smanjiti umor za čak 65%. To se događa zbog toga što biciklizam potiče mozak da luči dopamin, hormon povezan s količinom energije. Vožnja bicikla čuva zglobove. Dok pedalirate tijelo je u sjedećem položaju i nema opterećenja za zglobove, koljena i leđa, pa je manja mogućnost povrede. Bitno je da dobro postavite visinu sjedala, odnosno da ne opterećujete kralježnicu.

Vožnjom bicikla kondicija će vam iz dana u dan biti sve bolja, osjećat ćete se zdravije, opuštenije i zadovoljnije. Osnovni princip kod vožnje da prvo povećavate frekvenciju broja treninga (broj vožnji tokom tjedna), zatim udaljenost (trajanje treninga), pa tek na kraju intenzitet. 

Uz sve navedeno bicikl ima i dodatne prednosti: za vožnju biciklom ne treba vam vozačka dozvola, te nemate troškove goriva. Na svako odredište stižete brže nego pješice, a ukoliko ste u gradu za vrijeme prometne gužve brži ste i od automobila i od javnog prijevoza. Tipom i uređenošću bicikl odražava vašu osobnost. 

Pravo je vrijeme da i vi počnete voziti bicikl. XPLORER bicikli su provjerene kvalitete i trendy dizajna uz pristupačnu cijenu. Odaberite svoj idealan bicikl na Mondu i počnite biciklirati. U ponudi su muški, ženski i dječji bicikli za različite uzraste.


Napomena: Na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama (American Express i Diners do 12 rata), pouzećem ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Cijena dostave je 30 kn, dok je za narudžbe preko 700 kn dostava besplatna. Rok isporuke je 1-3 radna dana. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na besplatni telefon 0800/4468 ili na info@mondo.hr

Mondo pratite na Facebooku, Twitteru i Google Plusu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192