Obavijesti

Sveobuhvatno liječenje na jednom mjestu

Sveobuhvatno liječenje na jednom mjestu
4

Šećerna bolest se prikrada neprimjetno, zato mnogi niti ne znaju da boluju od nje. Podmukla je, ne boli, pa često zaboravimo da može prouzročiti ozbiljne zdravstvene probleme

Upravo iz tih razloga je prof. Nikica Car, internist, dijabetolog-endokrinolog, koji je čitav svoj rad posvetio upravo šećernoj bolesti, nakon desetljeća rada u Sveučilišnoj klinici Vuk Vrhovac, otvorio prvu privatnu Polikliniku za šećernu bolest Diamelli.

Ideja vodilja bila je da se na jednom mjestu omogući kvalitetno i sveobuhvatno liječenje šećerne bolesti, kao i rano otkrivanja i liječenje njenih komplikacija na velikim krvnim žilama, a u suradnji s Klinikom Svjetlost i komplikacija na očima. 

Po čemu se taj pristup razlikuje od bolničko-polikliničkog liječenja?

U velikim sustavima zdravstvene zaštite je u praksi teško organizirati sve preglede u jednom danu. Rad Poliklinike Diamelli i njenih stručnjaka koncipiran je na način da bolesnik u jednom danu obavi sve potrebne pretrage i preglede, te dobije završno mišljenje specijalista. Naime, svjesni smo da u današnje vrijeme bolesnici nemaju na raspolaganju mnogo vremena, ne mogu i ne žele izostajati s posla veći broj dana da bi obavljali različite preglede, dogovarali potrebne pretrage, čekali nalaze… Zbog toga često, na svoju štetu, odustaju od kontrola, zadovoljavaju se nereguliranom šećernom bolešću, nereguliranim krvnim tlakom, ne obavljaju preventivne sistematske preglede u svrhu ranog otkrivanja i liječenja mogućih komplikacija šećerne bolesti, a upravo rano i pravodobno otkrivanje komplikacija omogućuje njihovo dobro liječenje i očuvanje kvalitete života oboljelih.

Tijekom svoje dugogodišnje prakse prof. Car je često bio svjedok prekasnog reagiranja, srčanog udara koji se mogao prevenirati, amputacija nogu koja se mogla spriječiti, te je odlučio svoje bogato iskustvo iskoristiti pomažući bolesnicima da što duže očuvaju svoje zdravlje i uživaju u životu u njegovoj punoći.

Poliklinici Diamelli nema užurbanosti, svaki bolesnik dobiva potrebno vrijeme za razgovor, za iznošenje svojih tegoba, objašnjenje njihovog nastanka, te predlaganje pretraga kao i mogućosti terapije otkrivenih stanja. Nema brojnih telefonskih poziva na koje nitko nema vremena odgovoriti,  traženja soba, šaltera, krivih uputnica, „gubljenja“ po bolničkim hodnicima. 

Korisnicima naših usluga na raspolaganju su vađenje krvi sa svim potrebnim laboratorijskim pretragama (krv se dostavlja u laboratorije) bez potrebe da bolesnik odlazi u laboratorij, čeka nalaze, te ih podiže nakon nekoliko dana. 

Također raspolažemo s čitavom paletom pretraga i pregleda za otkrivanje tzv kardiovaskularnih bolesti: UZV doppler srca, ergometrija, doppler arterija nogu i karotida, 24 satno praćenje krvnog tlaka kao i EKGa uz  speciijalistički kardiološki pregled.

Iz svog dugogodišnjeg iskustva kao šef odjela SKVV prof. Car zna koliko je važno pravodobno otkrivanje i liječenje tzv. dijabetičkog stopala. Upravo Poliklinika Diamelli jedina u Hrvatskoj ima na raspolaganju hiperbaričnu komoru za lokalnu oksigenoterapiju, što uvelike poboljšava ishod liječenje rana na nogama, te ima značajnu ulogu u kontroli infekcije.

Cilj djelatnika Poliklnike Diamelli je pružiti bolesnicima kvalitetnu uslugu, bez dugog čekanja, s obavljanjem svih potrebnih pretraga u jednom danu uz svu potrebnu stručnost, veliko znanje, pažnju, strpljivost i potrebno vrijeme za zadovoljnog pacijenta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama
Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.