Obavijesti

Svi su ludi za „Sulejmanom Veličanstvenim“!

Svi su ludi za „Sulejmanom Veličanstvenim“!
9

Sulejmanija je zavladala Hrvatskom - svaku epizodu prati sve više gledatelja, replike turskog nakita postaju sve traženije, a Dalmatinke obožavaju Hureminu crvenu boju kose!

Bajkovita priča nadahnuta povijesnim činjenicama o ljubavi nekadašnje robinje i moćnog sultana, koju neki dvorani silno žele uništiti, raskošni kostimi i nakit koji se može primijetiti u svakoj sceni, zavladali su Hrvatskom i prije početka prikazivanja serije „Sulejman Veličanstveni“! Zanosna Hurem, lik kojeg utjelovljuje glumica Meryem Uzerli, vrlo je brzo postala popularna u Hrvatskoj. 

Njezina vatrena boja kose najtraženija je nijansa u frizerskim salonima, pogotovo u Dalmaciji, gdje je najvažnija vijest dana ono što se događa u seriji. Crvenu su još u rimsko doba smatrali carskom bojom, a bila je najpopularnija boja sve do 18. stoljeća. No tek je ovom serijom crvena dobila novo značenje, simbolizirajući sve sultanove osobine – vještog ratnika, ali i ljubavnika, njegovu strast, ponos i ljutnju, ali i vatru i krv koji su ga pratili tijekom duge vladavine.

Dijamante, rubine, smaragde, safire, bisere i drugo drago kamenje koje nose sultanove miljenice, majka i sestre, rado bi voljela imati svaka gledateljica! U Turskoj je nastala prava potraga za njihovim replikama, a prodaja cvijeta! Tako je posljednji komad nakita, ogrlica s rubinima, prodan za 230 tisuća dolara. Najtraženiji su tijara princeze Hatidže, koju je nosila na zarukama, ogrlica i naušnice od rubina koje je nosila sultanova majka te smaragdni prsten optočen dijamantima koji je sultan poklonio Hurem.

Sulejman Veličanstveni“ prikazuje se u 60-tak zemalja svijeta u kojima je u kratkom roku serija stekla veliku popularnost. Njenoj uspješnosti se dive i Amerikanci i Egipćani koji su odlučili snimiti svoje obrade u kojima će glavna tema biti upravo Rokselana, lijepa robinja koja je udajom za sultana pokrenula doba „vladavine žena“.

U Turskoj se upravo počela prikazivati treća sezona ove serije u kojoj je Hurem postala vladarica Sulejmanovog harema. Cijeli tim koji stoji iza „Sulejmana Veličanstvenog“ već mjesec i pol dana svakodnevno provodi i po 13 sati na setu, a kako bi novi nastavci bili još intrigantniji, dramatičniji i napetiji, produkcija je uvela nove likove koji će zadati nove muke Hurem i njezinom sultanu. 

Zanosna glumica Cansu Dere (hrvatskoj publici poznatija kao Ejšan iz serije „Ezel“) priključila se ekipi kao Firuze, prelijepa robinja iz Irana koja će pokušati zavesti Sulejmana, a tu je i veteran turskog glumišta, Tuncel Kurtiz, koji će glumiti lik Ebussuuda Efendija, vrhovnog suca i najvećeg sudbenog autoriteta u Otomanskom carstvu sa Sulejmanom na čelu.

Sulejman Veličanstveni“ je serija koju u prosjeku prati 600 tisuća gledatelja, koji svaku večer od ponedjeljka do petka u 21 sat, te nedjeljom u 20 sati, s nestrpljenjem iščekuju nove nastavke koje im donosi RTL Televizija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života
PRIČA O MASABUMIJU HOSONI

Jedini Japanac na Titanicu: Zbog onoga što je napravio bio je na listi srama sve do kraja života

Masabumi Hosono probio se do čamaca za spašavanje. Čuo je da mornar viče: 'Mjesta za još dvoje'. Na brodu je bilo još žena i djece. U Japanu je završio u udžbenicima kao primjer sramotnog ponašanja
Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena