Obavijesti

News

Komentari 30

Jake protuterorističke mjere: Al Qa'ida planira novi napad?

Jake protuterorističke mjere: Al Qa'ida planira novi napad?
5

FBI traži trojicu koji su nedavno ušli u zemlju. Vjeruju kao imaju veze s terorističkim planom da se na godišnjicu napada dignu u zrak mostovi ili tuneli u New Yorku...

VIDEO

SAD je na oprezu nakon saznanja kako Al Qa'ida planira autobombama dignuti u zrak tunele ili mostove u New Yorku na desetu godišnjicu terorističkog napada 11. rujna. Predsjednik Barack Obama naredio je protuterorističkim snagama da pojačaju već visoko osiguranje nakon prijetnje koja je stigla u četvrtak navečer. 

Vijeće za nacionalnu sigurnost izvijestilo je kako je 'prijetnja vjerodostojna, ali nije potvrđena'. Policija traži troje ljudi koji su nedavno ušli u zemlju. 

- Kao i uvijek prije godišnjice terorističkog napada, vjerujem da ćemo znati više u sljedećih nekoliko dana - rekla je Janice Fedarcyk, asistentica direktora FBI-ja. Policija će u svim većim gradovima na ulazima u mostove i tunele  obavljati kontrole, a ne samo u New Yorku, piše SKY. Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg rekao je na konferenciji kako je policija na oprezu.

- Newyorška policija uvest će dodatne mjere osiguranja u cijelom gradu i poduzeti sve potrebne korake kako bi zaštitila građane. Neke od tih mjera možda ćete primijetiti, a neke od njih možda i ne - najavio je Bloomberg te dodao kako to nisu razlozi da građani promijene bilo što u svojoj svakodnevici.

- Ipak, ako građani primijete sumnjive aktivnosti, neka ih prijave policiji - dodao je.

U Minneapolisu se 'uzgajaju' teroristi

Bijela kuća vjeruje kako su najveća prijetnja zemlji domaći teroristi. Najopsežnija istraga domaćeg terorizma od 2001. godine fokusirana je na grad u sjevernom Minneapolisu. Procjenjuje se kako su 40-ak mladića iz somalijske zajednice radikalizirali i regrutirali u Al-Qa'idinu ćeliju Al-Shabaab, piše SKY. Postoji opravdana prijetnja da Amerikance napadnu radikali s američkim putovnicama. Jedan od regrutiranih mladića bio je Burhan Hassan (17). Njegova smrt u Somaliji natjerala je obitelj da prekine šutnju. Njegov ujak Abdirizak Bihi sada ohrabruje i druge obitelji da progovore o djeci koju je okrenula Al-Qa'ida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'
POZAMAŠNA SVOTA

Slovenac dobio 51 milijun na lotu, a u općini trljaju ruke: 'To nam baš treba nakon poplava'

Kada je novi slovenski milijunaš u srijedu kući odnio dobitak, Mengešu je kao općini stalnog prebivališta pripao dio dobitka i to čak devet milijuna eura. Pobjedniku je ostalo 51 milijun eura
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.