Obavijesti

News

Komentari 33

U bolnici preminula studentica koju su u Indiji brutalno silovali

U bolnici preminula studentica koju su u Indiji brutalno silovali
1

Ona je 16. prosinca bila pretučena i silovana sat vremena te izbačena iz autobusa u New Delhiju. Nekoliko puta je operirana, ali stanje joj se u petak naglo pogoršalo

VIDEO

Indijska studentica, žrtva kolektivnog silovanja 16. prosinca u autobusu u New Delhiju, preminula je u singapurskoj bolnici Mount Elizabeth, javlja BBC

- Sa žaljenjem objavljujemo da je pacijentica umrla u 4.45 ujutro, 29. prosinca. Uz nju su bili članovi njezine obitelji i predstavnici visokog indijskog povjerenstva. Unatoč svim naporima osmero stručnjaka bolnice Elizabeth njezino se stanje pogoršalo zadnja dva dana. Otkazali su joj organi zbog teških ozljeda tijela i mozga - objavila je singapurska bolnica. 

Podsjetimo, studentica, čije ime nije objavljeno, ali su je mediji nazivali "Amanat" ("blago"), bila je brutalno pretučena i silovana sat vremena te izbačena iz autobusa u New Delhiju. Napad je izazvao masovne demonstracije u Indiji koje su prerasle u nasilne sukobe policije i prosvjednika. Djevojka je nakon napada nekoliko puta operirana te prebačena na liječenje u Singapur, a u petak joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. 

Policija je vezano uz taj slučaj uhitila šestero ljudi, uključujući vozača autobusa i njegovog pomoćnika. Brutalnost napada u autobusu bila je povod za masovne prosvjede i zahtjeve da se konačno nešto učini i promijeni praksa postupanja prema silovateljima. Indija sada strahuje i intenzivno se priprema za moguće nove prosvjede i sukobe s policijom, koji bi se mogli "razbuktati" nakon vijesti o smrti nesretne djevojke.  

New Delhi je ovim posljednjim incidentom potvrdio ozloglašenu reputaciju kao "indijski centar silovanja". Samo u ovoj godini u tom gradu je prijavljeno čak 582 slučaja silovanja.  

No, od tog incidenta, bilo je još nekoliko slučajeva silovanja u kojima policija nije reagirala na adekvatan način. 

Tako si je u srijedu jedna žena oduzela život u državi Punjab, jer je prijavila policiji da su je silovali još u studenom, no nitko nije reagirao. Navodno je nakon njenog samoubojstva najmanje jedan policajac dobio otkaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak