Neke od ovih recepata brižno su čuvale naše bake, pa ako se odlučite iskoristiti ih za Božić računajte na to da bi mogli pridonijeti tome da se uz mislima vratite u bakinu mirisnu kuhinju
Oduševite maškare: Ispecite sedam veličanstvenih karnevalskih poslastica - domaće fritule, kroštule, churrose ili krafne ‘odjevene’ u slatko čokoladno, bijelo ili šareno ruho
Zapravo ih je jednostavno napraviti ako u rukama imate dobar recept. Ne treba spominjati da će vam cijela kuća, a i susjedstvo, zamirisati kada krenete pržiti ove prefine slastice
Vrijeme maškara - da bi kroštule bile hrskave, tijesto se valja i obavija oko prsta, a fritule se dva puta mijese i ‘tuku’ drvenom kuhačom da bi bile mekše
Istarska zlatna kroštula dugačka čak 24 metra predstavljena je u Puli na izložbi hrane i pića. Kandidirat će ju za Guinnessovu knjigu rekorda. Radili su je 48 sati...
U fritulama i kroštulama čašicu rakije možete zamijeniti rumom, a kroštule osim u čvorove možete oblikovati u ruže tako da tanke trake tijesta omotate oko prsta
Pronađite dobre stare recepte za božićne blagdane iz cijele Hrvatske, od Slavonije, Međimurja, Primorja, Like do Dalmacije. Uživajte u dobro poznatim okusima...
Zagorke su znale da se tijesto treba dugo, dugo “tući” dok se ne počne odvajati od drvene kuhače, što je mukotrpan posao, ali se isplati
Iskoristi svoj Oranž