Sol je prirodni konzervans, stoga je možete koristiti za dulje očuvanje svježine namirnica. Nakon otvaranja boce ili tetrapaka mlijeka, dodajte prstohvat soli kako biste mu produljili rok trajanja
Važno je da izaberete posudu s dobrom drenažom jer bi zadržavanje vode moglo uzrokovati truljenje korijena i uništiti biljku. Držite je na osunčanom ili polusjenovitom dijelu balkona
Paljenje aromatičnog bilja i začina u domu može pomoći u poboljšanju općeg psihofizičkog zdravlja, ali i dati vam energiju te pročistiti zrak od bakterija
Napominje se da proizvod nije u skladu s propisima Europske unije o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnoga i životinjskog podrijetla
Iako možete pomisliti da kao začin ne može ponuditi puno hranjivih sastojaka, ovaj je bogat mineralima među kojima je i mangan. Također je jedan od najboljih izvora antioksidansa
Svježi bosiljak u tegli kojeg će ljudi kupiti u supermarketima rijetko preživi više od nekoliko tjedana, no ovaj muškarac nabavio je otpornu biljku koja je preživjela godinu dana i izrasla u ogroman grm
Mnogima je nezamislivo pripremati hranu bez soli, a stručnjaci ističu kako moderno društvo pretjerano koristi tu namirnicu što loše utječe na naše zdravlje. No sol je u prehrani nužna, a količina je važna
Želja da se osjećamo dobro i brinemo o vlastitom zdravlju, temelj je svake odluke o promjeni prehrambenih navika i smanjenju kilograma.
Jedan od načina da živite zdravije, uz puno vježbanja, sna i izbjegavanja pušenja, jest da svoje tijelo opskrbite hranjivim namirnicama. A začin kumin vam može pomoći da postignete taj cilj
Smoothie može poslužiti kao zamjena za laganiju večeru ili međuobrok, a netko će ih koristiti i kao ‘drugačiji’ doručak. U njih možete dodati i cimet, začin koji zamjenjuje šećer i produljuje sitost
Ova zelena biljka nije toliko tradicionalna u našoj kuhinji, ali je prije nekog vremena na velika vrata ušla u domaću gastronomiju. Razloga za to je doista puno, ističu nutricionisti
Mnogi ne uspijevaju uzgojiti začinsko bilje, iako smatraju da se pravilno brinu za njega te ga redovito zalijevaju. Upravo zato donosimo važne savjete na što paziti pri uzgoju najpopularnijih začina
Eterična ulja iz začinskog bilja otpuštaju mirise koji tjeraju razne kukce. Bosiljak posadite na balkonu ili terasi blizu stola gdje se jede, a lavandu na ulazu u kuću...
Latinski naziv kadulje u korijenu ima značenje ‘spasiti’, ‘izliječiti’ jer su je stari narodi koristili u liječenju raznih bolesti, a engleski naziv joj je ‘sage’, što označava mudrost
Bosiljak je začin koji ima fantastičan utjecaj na zdravlje i organizam. Ublažava prehladu, pridonosi zdravlju srca, bubrega, očiju i zuba, a pomaže i u liječenju raka
Kurkuma, začin podrijetlom iz južne Azije je fantastičan dodatak svakodnevnoj prehrani jer ima protuupalni učinak, potiče rad mozga, a možete ga dodati svakavim jelima...
Premda se burgeri smatraju američkim izumom, tijekom povijesti su se jeli u cijelom svijetu, a u Ameriku su stigli brodom iz Hamburga. Danas čine 60 posto ukupne prodaje svih sendviča u restoranima brze hrane u SAD-u
Radi se o vrlo moćnoj biljci koju baš svatko ima u svojoj kuhinji. Šteta ju je koristiti samo kao začin, jer može pomoći u raznim životnim situacijama - zapalite je i pratite što se događa
Osim toga, smanjuje propadanje koštane mase i ublažava gastritis te smanjuje nadutost. Možete ga kupiti bilo gdje, a moguće je da ga već imate kod kuće pa ga koristite češće
Ako pitate kuhare koji začin najrjeđe koriste u svojim jelima, odgovor će vjerojatno biti - šafran. I to ne zbog okusa koji daje, već zbog svoje nevjerojatno visoke cijene