Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam
Miris cimeta stimulira rad mozga pa nije loše držati ga i na radnom stolu. Studije otkrivaju da su ljudi koji su mirisali cimet pokazali bolje rezultate na testovima koncentracije, pamćenja i brzine mentalnih reakcija
Dovoljno je dnevno staviti prstohvat mljevenog cimeta u kavu ili na zobene pahuljice kako bi uživali u svim blagodatima ovog začina, a među njima je i sprječavanje stvaranja masnih naslaga oko struka
Dobar je i za probavu, jer stimulira dotok žuči u probavni sustav te smanjuje stvaranje plinova. Isto tako, može se koristiti za masažu jer olakšava grčeve i bol u mišićima te pospješuje zacjeljivanje ozljeda
Svakih 14 dana dobro ga je zaliti sa supstratom za dohranu te osigurati dobar sustav drenaže, kako bi bi sav višak vode nesmetano otjecao iz tegle i imat ćete zdravu i bujnu biljku
Dokazano je da ovaj začin ima puno zdravstvenih koristi. Tu se ubraja smirenje probave i poboljšanje rada mozga te konkretnije i brže razumijevanje nove građe
Lovor je bogat vitaminima, folnom kiselinom i mineralima kao što su kalcij, željezo, magnezij, kalij, cink, selen i fosfor. On djeluje kao diuretik, a pomaže i kod iskašljavanja te je dobar protiv nadutosti
Vlasac je manje aromatičan i ljut od luka i poriluka, pa se zato često i koristi kao začinska biljka. U odnosu na druge lukovice, korijen se kod vlasca ne jede, već se koriste samo listovi i to svježi
On dokazano povećava proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija. Prepun je antioksidansa, a pomaže i kod smanjivanja razina šećera u krvi te sprečava upale
Sol je prirodni konzervans, stoga je možete koristiti za dulje očuvanje svježine namirnica. Nakon otvaranja boce ili tetrapaka mlijeka, dodajte prstohvat soli kako biste mu produljili rok trajanja
Važno je da izaberete posudu s dobrom drenažom jer bi zadržavanje vode moglo uzrokovati truljenje korijena i uništiti biljku. Držite je na osunčanom ili polusjenovitom dijelu balkona
Paljenje aromatičnog bilja i začina u domu može pomoći u poboljšanju općeg psihofizičkog zdravlja, ali i dati vam energiju te pročistiti zrak od bakterija
Napominje se da proizvod nije u skladu s propisima Europske unije o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnoga i životinjskog podrijetla
Iako možete pomisliti da kao začin ne može ponuditi puno hranjivih sastojaka, ovaj je bogat mineralima među kojima je i mangan. Također je jedan od najboljih izvora antioksidansa
Svježi bosiljak u tegli kojeg će ljudi kupiti u supermarketima rijetko preživi više od nekoliko tjedana, no ovaj muškarac nabavio je otpornu biljku koja je preživjela godinu dana i izrasla u ogroman grm
Mnogima je nezamislivo pripremati hranu bez soli, a stručnjaci ističu kako moderno društvo pretjerano koristi tu namirnicu što loše utječe na naše zdravlje. No sol je u prehrani nužna, a količina je važna
Želja da se osjećamo dobro i brinemo o vlastitom zdravlju, temelj je svake odluke o promjeni prehrambenih navika i smanjenju kilograma.
Jedan od načina da živite zdravije, uz puno vježbanja, sna i izbjegavanja pušenja, jest da svoje tijelo opskrbite hranjivim namirnicama. A začin kumin vam može pomoći da postignete taj cilj
Smoothie može poslužiti kao zamjena za laganiju večeru ili međuobrok, a netko će ih koristiti i kao ‘drugačiji’ doručak. U njih možete dodati i cimet, začin koji zamjenjuje šećer i produljuje sitost
Ova zelena biljka nije toliko tradicionalna u našoj kuhinji, ali je prije nekog vremena na velika vrata ušla u domaću gastronomiju. Razloga za to je doista puno, ističu nutricionisti
Iskoristi svoj Oranž