Obavijesti

Tech

Komentari 0

'50 posto globalnog BDP-a stiže u 2022. iz digitalne ekonomije'

'50 posto globalnog BDP-a stiže u 2022. iz digitalne ekonomije'
5

Huawei je na MWC-u s globalnim partnerima i predstavnicima svjetskih kompanija razgovarao o ICT trendovima, budućnosti te spajanju digitalne tehnologije, poslovne vrijednosti i ekološki prihvatljivog razvoja

VIDEO

Huawei Technologies je na Industrial Digital Transformation summitu u sklopu MWC-a u Barceloni predstavio svoja najnovija rješenja za podatkovne centre te su podijelili viziju inovativne budućnosti. Predsjednik Huaweija za Europu, Li Peng rekao je kako ćemo do 2030. godine ući u potpuno digitalni svijet u kojem će udaljeni rad postati normalan, a ove godine, procjene su, da će 50. posto globalnog BDP-a doći od digitalne ekonomije.

- Zajedno s globalnim partnerima pomogli smo milijunima u radu online i tvrtkama u razvoju novih poslovnih modela - rekao je i dodao da se gradi više od 700 pametnih gradova diljem svijeta te da su predsni ostvarenju 'digitalne dekade i u Europi'. Ističe kako su pokrenuli pet inovacijskih centara za 5G diljem Europe te da su predani održivom razvoju i istražuju kako smanjiti ugljični otisak, što im je, navodi se, jedan od prioriteta. Tako navode i poljoprivredna rješenja koja donose vrijednost za poljoprivrednike u Švicarskoj gdje mogui drastično brže pregledati zemlju, a pomoću 5G-a su i za 90 posto smanjili korištenje herbicida. 

Predstavio je i najnovija dostignuća u segmentu tehnoloških rješenja namijenjenih sveučilišnim kampusima te inteligentne podatkovne centre koji smanjuju potrošnju energije za više od 14 posto.

Sveučilišni kampusi imaju visoke zahtjeve za pohranu podatkovnih centara, računalnu snagu i energetsku učinkovitost te se suočavaju s izazovima u upravljanju svojom velikom imovinom. S ciljem rješavanja ovog problema kompanija je obnovila i nadogradila mrežnu arhitekturu, interne sustave mreže i IT opremu stvarajući okruženje koje u potpunosti odgovara potrebama budućnosti. U tom je segmentu razvoj dodatno stavljen na tehnološki napredak po pitanju online sastanaka, 4K videokonferencija i bežične projekcije, pritom smanjivši potrošnju za 38 posto.

- Sveobuhvatno rješenje za podatkovni centar predvodi trend razvoja temeljenog na cloudu te intenzivnog i ekološki prihvatljivog razvoja, dok Huaweijevo inteligentno rješenje kampusa omogućuje potpuno bežični pristup, obnovu mrežne arhitekture i hiperkonvergenciju IT infrastrukture. Kroz kontinuirane inovacije u ICT i digitalnoj infrastrukturi, Huawei je postavio čvrste temelje za razvoj inteligentnog svijeta - rekao je Chen Banghua, potpredsjednik Huawei Enterprise Business Grupe (BG).

Huawei je s globalnim partnerima i predstavnicima svjetskih kompanija razgovarao o ICT trendovima, budućnosti te spajanju digitalne tehnologije, poslovne vrijednosti i ekološki prihvatljivog razvoja.

- Jedna od glavnih ciljeva kompanije je pružiti svim industrijama brz, učinkovit, pouzdan i održiv sustav podatkovnih centara s inovacijama u području skladištenja podataka, učinkovitijem korištenju procesorske snage prilikom obrada podataka, veće pouzdanosti i stabilnije mreže - rekao je Li Peng.

Brojna vrhunska rješenja već su implementirana u razne industrije. Napredak u sustavima koje Huaweija koriste u energetskoj industriji očituje se u boljoj zaštiti i nadzoru infrastrukture, sektoru logistike te stabilnijem javnom prijevozu, kao i u financijskim industrijama za koje Huawei implementirao rješenje za manjak mrežnih kapaciteta prilikom dnevnih operacija.

U borbi protiv klimatskih promjena, jedne od glavnih misija Huaweija, kompanija nastavlja razvijati inovativne rješenja za industrije, graditi pojednostavljene, ekološki prihvatljive i inteligentne ICT infrastrukture te istovremeno smanjivati potrošnju energije koju koristi.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način