Obavijesti

Tech

Komentari 206

8 stvari koje ima Galaxy S8, ali nećete ih pronaći na iPhoneu 7

8 stvari koje ima Galaxy S8, ali nećete ih pronaći na iPhoneu 7
1

Samsung je napokon službeno predstavio Galaxy S8, koji stiže 28. travnja u Europu, a već su krenule i usporedbe sa glavnim rivalom i isticanje razlika koje bi Apple trebao ugraditi

VIDEO

Samsung je u srijedu otkrio prekrasan Galaxy S8 koji je dočekan hvalospjevima, a krajem travnja stiže u prodaju nakrcan gomilom naprednih mogućnosti koje Appleovi telefoni nemaju, a vrlo rado bi ih vidjeli i na njima. Appleov glavni rival tek će u rujnu predstaviti svoju novu perjanicu, a postoje glasine da će neke od ovih opcija stići i na njihove telefone. Do tada, Samsung ima puno vremena da S8 ostavi svoj trag.

Bolji i veći ekran bez rubova

A Samsung Galaxy S8+ smartphone is pictured at the introduction of the Galaxy S8 and S8+ smartphones during the Samsung Unpacked event in New York City

Galaxy S8 ima 5,8-inčni ekran Quad HD rezolucije od 2960x1440 piksela, dok je S8 Plus ekranu dijagonala čak 6,2 inča. 
Kod iPhonea, samo veći iPhone 7 Plus ima Full HD ekran (1920x1080) dijagonale 5,5 inča. 
Uz to, Samsungov ekran Super AMOLED je puno viši jer su uklonili Home tipku, a sa rubovima ekrana koji se prelijevaju izgleda impresivno. 
Sadašnji iPhone pored njega sa LCD ekranom i velikim rubovima jednostavno ostaje u sjeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otključajte telefon licem ili okom

Uz standardne sigurnosne metode zaključavanja telefona poput PIN-a ili otiska prsta, Samsung je otišao korak dalje. Dodali su skeniranje šarenice i prepoznavanje lica kao način potvrde identiteta. Sve što trebate je pogledati prema telefonu i on će vas ekstremno brzo prepoznati. Apple je ograničen TouchID autorizacijom preko otiska prsta. 

Naprednije mogućnosti punjenja

Kao i većina novih telefona, Galaxy S8 ima USB-C konektor koji omogućuje brže punjenje od Lightning konektora na iPhoneu. Uz to, Samsungov telefon može se puniti bežično. 

Proširiva memorija

Samsungov S8 dolazi sa 64 GB interne memorije, koja se može proširiti microSD karticama za dodatnih 256 GB. Kod Applea ste ograničeni na izbor između 32, 128 ili 256 GB verzija uređaja.

Ulaz za slušalice

Dok se Apple odlučio riješiti klasičnog utora za slušalice, Samsung je na S8 zadržao konektor kako ne bi trebali dodatne adaptere za slušalice. Uz to, Samsung će uz telefon nuditi AKG slušalice koje će inače prodavati za 100 dolara. 

Proširena stvarnost stigla na kamere

Samsung Galaxy S8

Digitalni asistent Bixby omogućuje vam da kamerom skenirate razne stvari oko sebe. Prepoznat će što je na fotografiji, poput sata i potom će vam ponuditi dodatne slične slike ili linkove gdje možete kupiti slične proizvode. Ovo je tehnologija na kojoj navodno radi i Apple, ali ne zna se hoće li stići na iPhone 8. 

Asistent s kojim možete razgovarati

Bixby je Samsungov digitalni asistent koji može odgovarati i na potpitanja, ali je svjestan i onoga što je na ekranu pa će moći reagirati na naredbe poput 'Bixby, snimi ovo'. 

Pretvara se u desktop računalo

Uz Samsung Dex korisnici Galaxyja S8 moći će se još malo približiti budućnosti u kojoj ne bi trebali klasična računala. Dex je dodatak sličan Microsoft Continuumu, a kad u njega umetnete telefon, na dodatnom velikom ekranu dobit ćete desktop verziju svog telefona. Spojite li tipkovnicu i miš na Dex imat ćete puno bolje radne mogućnosti uz telefon. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 206
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle