Tech

Komentari 1

9 savjeta kako na Googleu pronaći baš ono što trebate

9 savjeta kako na Googleu pronaći baš ono što trebate

Iako svatko zna tražiti i pronaći nešto na Googleu, donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći da nađete baš ono što tražite i da to nađete najbrže moguće

Da, svi znamo upisati nešto u tražilicu Google, ali svi smo se isto tako bar jednom našli u situaciji da su nam se izlistali podaci koji su vrijedili prije tri godine, stari članci ili da smo došli do treće stranice rezultata pretraživanja, a da još nismo dobili potpunu informaciju.

Zato je tu - Google koji nudi savjete za učinkovitije pretraživanje uz pomoć koji ćete naći ono što tražite u svega par sekundi. Ovo je 9 savjeta za bolje i brže guglanje:

1. Kinoprogram

Utipkajte u tražilicu 'movies' i nakon toga grad za koji tražite kinoprogram i izlistat će se filmovi koji u tom trenutku igraju u kinima u tom gradu.

2. Vrijeme

Jednako tako možete dobiti i aktualne informacije o vremenu: jednostavno utipkajte 'weather' i grad za koji vas zanima vrijeme i prognoza.

3. Mjerne jedinice

Ne trebate tražiti online alat koji će vam pretvoriti inče u centimetre, Farenhajte u Celzijuse ili američke veličine cipela u europske - jednostavno to utipkajte u Googleovu tražilicu, primjerice '212F in C'.