Obavijesti

Tech

Komentari 2

Apple mora platiti 30 milijuna dolara tešku nagodbu radnicima

Apple mora platiti 30 milijuna dolara tešku nagodbu radnicima

Tužitelji su tvrdili da su radnici čekali nekoliko minuta prije nego što se odjave, nekad i duže, kako bi im se provjerile torbe prije nego što bi smjeli napustiti trgovine u kojima su radili, što im nije bilo plaćeno

Savezni sudac u Kaliforniji odobrio je 30.5 milijuna dolara tešku nagodbu u gotovo desetljeće dugačkoj tužbi po kojoj je tvrtka Apple Inc. zakinula 15.000 radnika jer im nije platila vrijeme provedeno u sigurnosnim provjerama nakon što su im završile smjene.

Xiaomi: Po Kini se već vozi 140 naših autonomnih automobila
Xiaomi: Po Kini se već vozi 140 naših autonomnih automobila

Okružni sudac William Alsup u San Franciscu je odobrio nagodbu u slučaju grupne tužbe iz 2013. godine.

Tužitelji su tvrdili da su radnici čekali nekoliko minuta prije nego što se odjave, nekad i duže, kako bi im se provjerile torbe prije nego što bi smjeli napustiti trgovine u kojima su radili.

Vrhovni sud Kalifornije je 2020. godine iskoristio slučaj da presudi da državni zakon zahtijeva da se zaposlenicima plati vrijeme koje provedu kad prolaze kroz obavezne sigurnosne provjere.

Ikea Vappeby je zvučnik-lampa koja će se trajno useliti u vaš vrt
Ikea Vappeby je zvučnik-lampa koja  će se trajno useliti u vaš vrt

Walmart Inc. i Amazon.com.Inc također su među velikim američkim poslodavcima koji se suočavaju sa sličnim tužbama. Amazon i agencija za zapoščljavanje prošle godine su se nagodili da plate 8.7 milijuna dolara za 42.000 skladišnih radnika.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S GAMEROM ANDREJEM