Obavijesti

Tech

Komentari 5

Autor Minecrafta odustao je od Oculusa: "Facebook je jeziv"

Autor Minecrafta odustao je od Oculusa: "Facebook je jeziv"
1

Ništa u njihovoj prošlosti me ne uvjerava da im vjerujem i zbog toga su mi jezivi, navodi autor Minecrafta Markus Persson koji je odustao od verzije igre za Oculus

VIDEO

Facebookova kupnja Oculus Rifta za 2 milijarde dolara najveća je ovotjedna vijest u svijetu tehnologije. Kako je u posljednje vrijeme popularno mrziti Facebook, njihovo širenje na platformu virtualne stvarnosti neki su dočekali na nož, a među njima je i Markus Persson, švedski developer video-igara i autor Minecrafta, jedne od najutjecajnijih nezavisnih igara u posljednjih nekoliko godina.

Facebookova najnovija akvizicija toliko je zasmetala Perssonu da je, kako je napisao na Twitteru, otkazao pregovore oko verzije Minecrafta za Oculus. Facebook mu je, kaže, jeziv.

Persson je na svom blogu opisao situaciju oko razvoja verzije igre za Oculus te navodi da se veseli razvoju virtualne stvarnosti i uređaja za njezin prikaz, ali naglašava da ne želi raditi s Facebookom. 

- Njihovi motivi su nejasni i mijenjaju se, a ni u prošlosti nisu bili najstabilnija platforma. Ništa u njihovoj prošlosti me ne uvjerava da im vjerujem i zbog toga su mi jezivi - navodi Persson i dodaje da nije dao 10.000 dolara investicije za Oculus, kako bi na kraju podigao vrijednost za Facebookovu kupnju.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Evo kako umjetna inteligencija vidi čovjeka iz Like u nošnji...
NA KOGA VAS PODSJEĆA?

Evo kako umjetna inteligencija vidi čovjeka iz Like u nošnji...

Kustos povjesničar Ivan Kovač okupljene je proveo  kroz priču o tehnološkom napretku i čovjekovim težnjama novim civilizacijskim dosezima.

Infobip otvorio ured u Osijeku
ZAPOSLILI 27 LJUDI

Infobip otvorio ured u Osijeku

U Infobipu smatraju da na osječkom području ima dosta kvalitetnih inženjerskih kadrova kojima se omogućava rad na svjetskim globalnim komunikacijskim projektima.
Elon Musk dolazi u Indoneziju: Lansirat će svoj Starlink...
SATELITSKA JEDINICA

Elon Musk dolazi u Indoneziju: Lansirat će svoj Starlink...

Ministar Pandjaitan je objavio u srijedu da će Musk pokrenuti uslugu na Baliju s predsjednikom Jokom Widodom