Tech

Komentari 5

Barbie je sad i na Instagramu, ali Elsa joj ipak preotima slavu

Barbie je sad i na Instagramu, ali Elsa joj ipak preotima slavu

Kao prava zvijezda i Barbie ima Instagram profil koji prati više od 700.000 ljudi. Objavljuje fotke na kojima živi kao prava zvijezda, no više nije toliko popularana

Popularna lutka desetljećima je idol mnogima diljem svijeta. Djevojčice se igraju njenim lutkama, žene je gledaju kao idol savršenstva, a ima i onih koji odu korak dalje i pune naslovnice tabloida svojim estetskim operacijama kako bi izgledali što više kao Barbie ili Ken. Zaluđenost traje već desetljećima. A kako se vremena mijenjaju, tako i Barbie mora držati korak s novim tehnologijama i društvenim mrežama .

Tako sada i Barbie ima Instagram profil kojeg bi se i mnoge holivudske zvijezde posramile. Ona partija na poznatoj Coachelli, vozi se Los Angelesom u svom kabrioletu, a možemo je vidjeti i na tjednu mode u Parizu. I naravno, pritom izgleda savršeno.

Ovo je vjerojatno jedan od poteza da se dodatno popularizira 56 godina staru Barbie. Naime, Mattelovoj lutki u prvom kvartalu ove godine dodatno je pala prodaja za 14 posto. Za Božić je na vrhu liste želja bila Disneyjeva junakinja Elsa iz Snježnog kraljevstva, a prošle jeseni je čak i Mattelov rival Hasbro preoteo prava na proizvodnju lutaka iz Snježnog kraljevstva. Upravo je ovaj crtić uglavnom zaslužan za 22 posto rasta u prodaji proizvoda za Disney.