Tech

Komentari 2

Besplatne prijave: 15.000 kuna nagrada na gaming natjecanju

Besplatne prijave: 15.000 kuna nagrada na gaming natjecanju

Lvl8. u suradnji s Uviplayom organizira Esports prvenstvo Hrvatske, natjecanje u Fortniteu, Lol-u i Fifi koje će trajati do jeseni. Zbog partnera i njihovog sudjelovanja u prvenstvu, prijave su besplatne do kraja tjedna!

Esports prvenstvo Hrvatske po mnogočemu je jedno od najambicioznijih natjecanja u videoigrama koje je ikada stiglo na ove prostore, i to sa ciljem osvještavanja javnosti o kompetitivnom igranju i gaming industriji općenito; točnije, njenom ogromnom potencijalu za doprinos brojnim sferama društva, poručuju organizatori iz tvrtke UVI Play.

Ovo višemjesečno događanje pod medijskim pokroviteljstvom gaming zajednice Lvl8. u biti se sastoji od tri turnira sa zasebnim nagradama, a njegova je kruna titula Esports prvaka Hrvatske za koju će se boriti obrazovne ustanove diljem zemlje. Organizatori tako sada na prijave pozivaju sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente na fakultetima. Natjecanja će obuhvaćati tri igre i jednako toliko žanrova: FIFA-u 19, League of Legends i Fortnite: Battle Royale.

Prijave su otvorene veći dio ovog mjeseca, s time da će u ovoj fazi garantirano najbolje proći ekipe koje se registriraju među prvima jer te rane prijave biti će u potpunosti oslobođene kotizacija - unatoč činjenici da je ukupan broj timova ograničen. Odmah po završetku prijava kreće prva faza natjecanja u sve tri igre pogonjena platformom UVI Play, a veliko finale prvenstva najesen obećava spektakl za živu publiku u prostorijama Stabla znanja u Zagrebu, i to uz live prijenos.

Sve ostale detalje o natjecanju popisuje službeni pravilnik Esports prvenstva Hrvatske.

Uz nagradni fond od pet znamenki, podršku A1 i brojni sadržaj za gledatelje, inicijativa želi iskoristiti momentum koji se već sada okuplja oko nje kako bi pokrenula širi diskurs o budućnosti videoigara u Hrvatskoj te ulozi koju ova industrija može i mora imati za boljitak svih članova Lijepe naše.

S jedne strane, ljudi koji imalo ozbiljno igraju videoigre i dalje se muče s time da ih društvo prizna kao ozbiljne sportaše koji se odriču i žrtvuju za svoje uspjehe, što je izazov koji je ne tako davno prošao i npr. šah. U drugu ruku, videoigre treba konzumirati odgovorno, s redovitim pauzama i bez pretjerivanja, baš kao što je to slučaj s mnogim medijima i brojnim drugim tipovima aktivnosti.

Lvl8. i UVI Play za svoj su prošli projekt poslali Mudju u oblake