Obavijesti

Tech

Komentari 0

Budućnost pripada onima koji digitalno transformiraju posao

Budućnost pripada onima koji digitalno transformiraju posao
6

Hrvatske tvrtke i poduzetnici aktivno koriste prilike koje donose digitalne tehnologije, proces koji mijenja način na koji velika i mala poduzeća posluju, ali i transformiraju eksterne i interne procese.

VIDEO

Digitalizacija je jedan od procesa koji mijenja način na koji velika i mala poduzeća posluju, ali i transformiraju eksterne i interne procese. Tvrtka Tokić, vodeći hrvatski trgovac auto dijelova, prepoznata je na globalnoj razini kao organizacija koja oblikuje budućnost zahvaljujući svojim transformacijskim inovacijama i međunarodnoj ekspanziji, što potvrđuje priznanje prestižne ELITE zajednice – The Future Shapers.


Digitalna transformacija postaje uvjet za rast i razvoj


Tokić posljednjih godina godina bilježi znatno povećanje volumena poslovanja te ubrzanu ekspanziju u regiji. Samim time stvorili su se zahtjevi za zaokretom u internoj strukturi poslovanja. 


Prvi u nizu koraka Tokića za postizanje digitalne transformacije poslovanja nalazi se u njihovom logističko-distributivnom centru u Sesvetama. Uvođenjem potpuno autonomnih mobilnih robota s potpisom Gideon Brothersa, jedne od tri tvrtke u svijetu te jedine u Europi koja razvija autonomnu tehnologiju s navigacijom baziranom na vizualnoj percepciji kombinirajući stereoskopske kamere i duboko učenje, Tokić je povećao svoje kapacitete te stvorio snažne temelje za ambiciozne planove širenja u inozemstvu. Samim time, možemo reći da njihov logističko-distributivni centar konkurira vodećim europskim tvrtkama.


Svjesni sve većih zahtjeva brzorastućeg tržišta, Tokić uvođenjem internih transformacija nastoji uštedjeti vrijeme, optimizirati poslovanje, te maksimalno koristiti mogućnosti digitalne tehnologije u svim segmentima svog poslovanja. Razvili su brojna rješenja temeljena na RPA (Robotic Process Automation), koja njihovim zaposlenicima omogućavaju više vremena za zadatke u kojima je potrebna visoka razina promišljanja i odlučivanja. 


„Digitalna era u kojoj živimo omogućila nam je da se otvorimo inovacijama - i u proizvodima i u poslovnim procesima. U Tokiću smo bili dovoljno entuzijastični oko našeg core businessa i dovoljno radoznali da vidimo što se sve može s tehnologijom u onome što volimo i znamo raditi. Okupili smo tim iskusnih i vrhunskih ljudi na svim razinama; oni su danas nositelj našeg poslovanja i jedan od ključnih kotačića za biti u elitnom društvu Future Shapersa“ izjavio je predsjednik uprave Tokića Ivan Gadže.


„Koliko je naša razgranata poslovna mreža na terenu predstavljala izazov za provedbu promjena - implementaciju nove strukture upravljanja ljudima i procesima, toliko je s druge strane taj stalni kontakt s kupcima na terenu i osluškivanje kako oni dišu s tehnologijama, kakve usluge i servise oni očekuju, kako im možemo riješiti probleme u digitalnoj eri, bilo zamašnjak ovog zaokreta“, zaključuje Gadže.

Svoje znanje u Tokiću rado dijele, pa tako su odlučili osnovati i Tokić Edukacijski Centar – TEC. Upravo tamo automehaničari i autoelektričari imaju priliku kontinuirano nadopunjavati svoje znanje kroz brojne stručne edukacije, što je izuzetno važno uzmemo li u obzir da je sve više novih tehnologija koje možemo pronaći u gotovo svakom vozilu.


Tokić - pozitivni primjer iz prakse na konferenciji Digitalna (R)evolucija 3.0


Kako bi se digitalna transformacija, njezini učinci i rezultati kroz primjere iz prakse Tokića približili javnosti i poduzetnicima, HUP-ICT Udruga organizira konferenciju pod nazivom Digitalna (R)evolucija 3.0, koja će se održati 5. veljače u zagrebačkoj Laubi. Tamo će tvrtke imati priliku predstaviti svoje poslovne modele i pružiti uvid u procese digitalne transformacije kroz vlastite uspješne primjere iz prakse.


Što su sve naučili, koja su bila njihova očekivanja, koje su bile nedoumice s kojima su se susreli, kako su riješili evenutalne prepreke i koji su krajnji rezultati - otkrit će vam njihovi predstavnici kroz svoje poduzetničke priče i iskustva. Vjerujemo kako će Digitalna (R)evolucija 3.0 ohrabriti i druge poduzetnike da prepoznaju prilike i prednosti koje donosi digitalna transformacija te da uvedu nove organizacijske modele koje omogućava tehnologija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno