Tech

Komentari 10

Call of Duty u prvom vikendu zaradio čak 500 milijuna dolara

Call of Duty u prvom vikendu zaradio čak 500 milijuna dolara

Black Ops 4 donosi igru u kojoj slavna pucačina više nema single player priču, već donosi battle royale mod kakav su popularizirali Fortnite i PUBG. Prvi vikend za igru je donio i nekoliko srušenih rekorda

Više od 500 milijuna dolara zaradio je Call of Duty: Black Ops 4 u prva tri dana prodaje u cijelom svijetu. Najnoviji nastavak slavnog serijala donio je i veliki zaokret, igra je napustila klasičnu single player priču u korist megapopularnog battle royale načina igranja kao u Fortniteu, a čini se da je to rezultiralo uspješnim startom. 

Iz Activisiona su objavili u četvrtak kako je igra zabilježila i rast broja igrača u odnosu na prošlu godinu. Uz to, igra je srušila i druge rekorde, pa se tako ističe da je Black Ops 4 postavio rekord za franšizu u ukupnom broju igrača, provedenih sati po igraču i ukupnim odigranim satima na konzolama. 

Navodi se kako je igra u svoja tri moda imala više igrača u prva tri dana od prošlogodišnjeg povratka u Drugi svjetski rat, ali i od Black Ops 3. Na PC-u i dolaskom na Blizzardov Battle.net, Black Ops 4 također bilježi dvostruko veći broj igrača u prva tri dana. Na Twitchu je igra također tijekom prvog vikenda zabilježila najbolju gledanost od svih nastavaka dosad.