Obavijesti

Tech

Komentari 1

Carnet upozorio: Ne otvarajte ovu poveznicu i izbrišite poruku, u tijeku je phishing kampanja

Carnet upozorio: Ne otvarajte ovu poveznicu i izbrišite poruku, u tijeku je phishing kampanja

Phishing URL su uklonili, a iz Carneta upozoravaju korisnike da ako dobiju poruku ovakvog sadržaja da ne otvaraju poveznicu te da poruku ignoriraju i obrišu

VIDEO

Carnet je objavio upozorenje za korisnike e-Dnevnika, a navode da je u tijeku phishing kampanja.

Poruka je poslana s e-adrese: e.dnevnik.potvrde@gmail.com, a sadrži phishing URL (http://e-dnevnik-potvrde.c1.biz/) koji vodi na formu za krađu korisničkih podataka. Phishing URL su uklonili, a iz Carneta upozoravaju korisnike da ako dobiju poruku ovakvog sadržaja da ne otvaraju poveznicu te da poruku ignoriraju i obrišu.

E-poruka koja kruži izgleda ovako: 

Uvijek provjeravajte izvor poruke i poveznice, CARNET vas nikad neće tražiti korisničke podatke sa stranih adresa elektroničke pošte i slati vam neslužbene obrasce i poveznice, napisali su.

Više o phishingu i kako se od njega zaštiti pročitajte na stranicama Nacionalnog CERT-a, poručili su iz CARNET-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle