Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Cijena montažne niskoenergetske kuće

Cijena gradnje niskoenergetske montažne ovisi o razini izvedbe, opsegu i kompleksnosti pripremnih radova na zemljištu te zahtjevima investitora

Domus Plus
Foto: Domus Plus
4 komentara

Prošla su vremena kada je montažna kuća preferirana u odnosu na klasičnu radi niže cijene gradnje. Cijena montažne niskoenergetske kuće može biti povoljnija od klasnične kuće, no to uopće ne mora biti pravilo. Cijena gradnje niskoenergetske montažne kuće se formira na osnovi troškovnika, a ovisi o razini izvedbe, opsegu i kompleksnosti pripremnih radova na zemljištu, posebnim zahtjevima glede razvedenosti krova ili oplošja i slično.

Za razinu izvedbe visoki rohbau, koja uključuje gradnju kuće na pripremljenim temeljima te završne obrtničke radove, cijene se kreću oko 500 eura/m² neto površine kuće. Ukoliko vašu montažnu kuću gradi tvrtka DomusPlus, razina izvedbe „ključ u ruke“ obuhvaćat će radove od temelja do grijanja, dakle sve osim namještaja i kuhinje. Prosječna cijena, ovisno o materijalima koji se ugrađuju, kreće se oko 850 €/m2 za Zagrebačku županiju.

Uzmite u obzir da cijena može varirati ovisno o opsegu pripremnih radova. Troškovi rastu ukoliko je parcela na zahtjevnom terenu pa je potreban iskop kako bi se savladao nagib terena ili je potrebna deblja temeljna ploča ukoliko postoji opasnost smrzavanja. Kuću poskupljuju dodatni uglovi, neobični kutovi, niše, razvedeni krovovi itd. Kao i u slučaju stanova, cijena kvadrata opada s veličinom. Drugim riječima, kuća od 200 kvadrata je jeftinija od one od 70 kvadrata. 

Tema: Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž

Možda vas zanima i ovo:
Message