Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Dječaku ugradili šarenicu i prvi put vidi svijet u boji

SAD: Nakon što su mu liječnici ugradili umjetnu šarenicu, Nathaniel Brantley (7) iz Cincinnatija prvi put u životu vidi svijet oko sebe u bojama...

ABC
Foto: ABC
2 komentara

Rijetka bolest aniridija congenita onemogućavala je Nathanielu Brantleyju (7) normalan vid. Nathaniel je rođen bez šarenica koje kontroliraju snop svjetlosti. U oku je imao samo zjenice koje su propuštale previše svjetlosti.
- Nathaniel je vani uvijek morao nositi sunčane naočale i kapu za zaštitu očiju - priča majka Karen Jennings. Zbog svog stanja Nathaniel je vidio mutno, maglovito, a često i crno-bijelo.
- Nathaniel je jednom gledao automobil kroz prozor i kazao: 'Gle, mama, auto ima crno-bijele pruge'. Zapravo je imao jarko narančaste i bijele pruge - prisjeća se Karen. Kirurzi u Institutu za očne bolesti u američkom Cincinnatiju operirali su dječaka prošli četvrtak. Nakon samo 24 sata on je vidio boje po prvi put u životu. Liječnici su mu ugradili umjetnu šarenicu, a zahvat je prvi put izveden na djetetu u Sjedinjenim Državama. Malog Nathaniela još čeka i operacija lijevog oka kako bi mu se vid vratio u potpunosti. Aniridija congenita je prirođeni nedostatak šarenice. Obično se javlja na oba oka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message