Obavijesti

Tech

Komentari 6

Dobar izgled i velik ekran aduti su povoljnog Nokijinog telefona

Dobar izgled i velik ekran aduti su povoljnog Nokijinog telefona
5

Nokia 3.4 je još jedan telefon u klasi uređaja s cijenom oko 1000 kuna koji nudi puno toga što mu ide u prilog, od izdržljive baterije, čistog Androida, trostruke kamere do dobrog izgleda

VIDEO

Nokia već nekoliko godina izbacuje mobitele kojima je cilj ponuditi puno za ono što traže, a jedan od posljednjih takvih uređaja je model 3.4 koji smo isprobali nedavno.

Radi se o uređaju koji košta daleko manje od top modela na tržištu i jasno je da neće ponuditi tu razinu specifikacija, ali nećete biti razočarani. Plastično kućište je kvalitetno izrađeno i sam uređaj djeluje čvrsto te u skladu s ostalim Nokijama koje smo mogli vidjeti. Plastično kućište je teksturirano što znači da vam neće kliziti iz ruke, ali i daje još jednu dizajnersku razliku u odnosu na rivale i poseban osjećaj pod prstima.

Na desnoj strani Nokijina kućišta nalaze se uobičajene tipke za glasnoću i uključivanje, a na lijevoj je tipka kojom možete pokrenuti Googleovog Asistenta. Tu je i 3,5 mm konektor za slušalice i USB-C, a senzor otiska prsta nalazi se ispod kružnog modula u kojem su smještene kamere. Telefon ima i stereo zvučnike što nije tako često u ovoj klasi. Sprijeda dominira 6,39-inčni LCD ekran 720p rezolucije na čijem vrhu se nalazi mala rupa za selfie kameru. No, ono što smeta je automatsko prilagođavanje svjetline koje jako zatamni sliku. Kad sam to isključio, sam prikaz slike je bio drastično bolji i puno je ugodnije bilo koristiti telefon i to u gotovo svim uvjetima.

U modulu koji smo već spomenuli nalaze se tri kamere - od 13, 5 i 2 megapiksela. Prva je standardna širokokutna, slijedi je ultraširokokutna te dubinski senzor.  Kamere nude HDR obradu, nekoliko modova, među kojima je i noćni, a u nastavku možete vidjeti galeriju nekoliko fotografija snimljenih stražnjim kamerama, kao i prednjom. 

6
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata


Telefon pogoni Snapdragon 460 s 3GB RAM-a i 32 GB memorije koju možete proširiti i to će vrlo vjerojatno biti zahvat koji ćete napraviti kako bi mogli skladištiti multimediju. Ovakve specifikacije bit će dovoljno dobre za surfanje, multimediju i komunikaciju te igranje igara koje su grafički nezahtjevne i neće namučiti telefon. Povremeno ćete uočiti sporost telefona u kretanju kroz izbornike, osobito ako imate tok radnji koji obavljate na pamet. Ono što je odlično kod ove, kao i mnogih Nokija, je čisti Android One izgled i mir uz barem dvije godine ažuriranja. 

Nokia 3.4 dolazi s baterijom od 4000 mAh i uz ovakav ekran i hardverske performanse možete biti sigurni da ćete izgurati bez teškoća kroz cijeli dan rada, surfanja i gledanja videa, a imat ćete struje i za dobar dio drugog dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.