Obavijesti

Tech

Komentari 0

DOMUSplus - uvijek u plusu!

DOMUSplus - uvijek u plusu!
8

Kuća, dom, domus… Domus je latinska riječ sa značenjem: dom, kuća, domovina. Domus plus. Plus kao nešto više, nešto dodatno, nešto ekstra.

VIDEO

Nešto više od same kuće. Nešto više od samog doma. Što čini DOMUSplus nečim višim od samo tvrtke s višegodišnjim iskustvom u projektiranju, izradi i montaži niskoenergetskih montažnih kuća?

Posljednjih deset godina postojanja, DOMUSplus, hrvatska tvrtka koja projektira, proizvodi i izgrađuje niskoeneregetske montažne kuće, diljem lijepe naše i šire, za svoj cilj je odabrala unapređenje kulture življenja u ekološki i energetski prihvatljivim montažnim kućama.

U proteklih pet godina učvrstila je svoj položaj vodeće tvrtke na području projektiranja i izgradnje niskoenergetskih montažnih kuca te uspješno ugovorila i isporučila 184 niskoenergetske kuće na domaćem tržištu te od kad je Hrvatska članica EU-a, sagradila i dodatnih 20 kuća za inozemno tržište. Moderna tehnologija proizvodnje koja uključuje izradu predgotovljenih montažnih elemenata na bazi visokokvalitetnog drveta te potpuno čista izgradnja bez otpada i onečišćenja okoliša svrstava izgradnju u „zelenu gradnju“, a konačne građevine u niskoenergetske građevine s visokom razinom uštede energije za krajnje korisnike. Svi materijali koje koristimo prilikom proizvodnje i gradnje su zdravi, prirodni i ekološki, što uz znatno smanjenje onečišćenja okoliša osigurava  zdrav, kvalitetan i ugodan život u našim kućama. Naravno, cijeli proces od izbora materijala do njihove gradnje, recikliranja i zbrinjavanja ostataka kojeg praktički i nemamo na državnoj razini, strogo se kontrolira i svakodnevno unapređuje unutar tvrtke.

U današnje vrijeme, kada klasični energenti sve više poskupljuju i kada izdvajanje za redovne mjesečne režije postaje veliki uteg oko vrata budžetu prosječne obitelji važno je znati da u usporedbi sa klasičnim zidanim kućama, DOMUSplus niskoenergetske kuće troše čak do 5 puta manje energije za grijanje i hlađenje. To znači da naši investitori izdvajaju nekoliko puta manji iznos za mjesečne režije.

Klasična zidana kuća bi se prema pravilima struke trebala graditi 8-12 mjeseci, dok je DOMUSplus niskoenergetska kuća konstrukcijski montirana u JEDNOM DANU, a kompletni radovi do useljenja traju oko 2 mjeseca. Kao jednu od osnovnih prednosti uz niske troškove korištenja ističemo i brzinu gradnje. 

Za podizanje cjelokupne svijesti o većoj kvaliteti niskoenergetske montažne gradnje i životu u istoj, osim niskih troškova korištenja, zdravog življenja i brze gradnje koristi i nekoliko arhitektonsko-građevinsko tehničkih činjenica koje govore o dugotrajnosti kvalitete i projektiranom životnom vijeku trajanja konstrukcije. Naime, montažne, odnosno drvene kuće imaju površinsku masu znatno manju od zidanih kuća, pa su i nekoliko puta otpornije na potres. Drvo kao građevni materijal je puno elastičniji od cigle i betona, pa se upravo zbog toga «bolje» ponaša prilikom potresa, te je protupotresno vrlo zahvalan materijal. Svi obložni materijali koji se koriste kao obložni slojevi drvenih nosivih elementa, kategorizirani su kao «negorivi». Suprotno uvriježenom mišljenju, drvo je i protupožarno vrlo vrijedan materijal. Naime, beton pod utjecajem visokih temperatura puca, čelik gubi stabilnost zbog savijanja i uvijanja, dok drvo stvara zaštitni sloj, koji sprječava dovod kisika i gorenje drveta, tako da drvo samo tinja, ali ostaje statički stabilno duže vrijeme. Budući da u gradnji niskoenergetskih DOMUSplus kuća koristimo isključivo “suhe” i zdrave materijale, potpuno je eliminirana mogućnost pojave vlage, mokrih i pljesnivih mrlja, te osigurana dugotrajna udobnost stanovanja s reguliranom mikroklimom prostora. Projektirani životni vijek konstrukcije iznosi 150g.

Kako bismo svojim krajnjim korisnicima omogućili useljenje u njihov dom iz snova, iskrojen upravo po njihovim željama i prilagođen njihovom stilu života, svakom projektu pristupamo individualno. Drugim riječima, naši projekti nisu tipski niti standardizirani već je svaki jedinstven i poseban, prilagođen upravo vama! Pristup našega profesionalnoga, visokoobrazovanog i iskusnog tima stručnjaka, koji će se za potrebe investitora pobrinuti kao da su njihove vlastite, koji razumiju i dijele viziju naših krajnjih korisnika stavljajući pred sebe Vaše želje i mogućnosti kao izazov, ali kao i temelj za daljnju inventivnu nadogradnju. Da da uvijek budete „u plusu“!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka