"Eko dilema" ili kako odabrati ekološki prihvatljiv parket | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 1

"Eko dilema" ili kako odabrati ekološki prihvatljiv parket

"Eko dilema" ili kako odabrati ekološki prihvatljiv parket
4

Parket je najpopularniji odabir mnogih investitora pa je u današnje doba teško naći kućanstvo koje ga nema. Što sve uključuje ugradnju parketa pročitajte u nastavku.

VIDEO

U određenim prostorijama niskoenergetske kuće obitelji Jelušić ovih su dana postavljene keramičke pločice. Ostale prostorije čekaju podne obloge, a Jelušići su se odlučili za evergreen – parket. Parket je najpopularniji odabir mnogih investitora, pa je u današnje doba teško naći kućanstvo koje ga nema. 

No vođeni idejom zaštite okoliša, Jelušići su dvojili o ispravnosti ugradnje drvenog poda. U proizvodnji parketa nužna je sječa šuma čime se narušava prirodna ravnoteža. Ipak od topline koju pruža drvo pod stopalima nisu željeli odustati. Istraživanje ih je tako dovelo do tvrtke koja se bavi proizvodnjom podova, parketa i stolarije PPS Galeković. Ta hrvatska obiteljska tvrtka veliku pažnju polaže na očuvanje i zaštitu okoliša korištenjem i obradom materijala koji ne zagađuju okoliš. Hrvatske šume kao i PPS Galeković posjeduju FSC certifikat. 

Cilj je tog certifikata promicanje ekološki odgovornog, društveno korisnog i ekonomski održivog gospodarenja svjetskim šumskim resursima donošenjem općepriznatih standarda u okviru načela za nadzor nad šumama. Na ovaj način šume imaju godišnji prirast od oko 5% - što znači da svake godine se šume povećavaju i sade nove. Također, masivni parket koji je masivno drvo kroz cijeli presjek se može u potpunosti reciklirati, za razliku od umjetnih podova i podova koji sadrže ljepila.

Bitno je obratiti pažnju na održavanje parketa. Zahvaljujući rastućem interesu za očuvanje okoliša, postoji mnogo eko-proizvođača sredstava za čišćenje i održavanje drvenih podova koji ne zagađuju naš osjetljivi eko-sistem. Briga za okoliš nije samo kratkotrajna ideja koja je trenutno u modi. To je naša odgovornost prema društvu i budućim naraštajima. Kad koristimo parket u našim interijerima, podržavamo dugoročne ekološke vrijednosti za koje će naša djeca biti zahvalna. 

Toplinu, ali i svestranost u primjeni, izdržljivost i praktičnost teško može zamijeniti bilo koji drugi materijal. Odluka Jelušića je stoga ostala na parketu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Isprobali smo Philipsov monitor od čak 49 inča koji je majstor za rad i turbo prednost u igrama
PROMO

Isprobali smo Philipsov monitor od čak 49 inča koji je majstor za rad i turbo prednost u igrama

Philips Evnia 49M2C8900L je impresivan uređaj koji nudi vrhunsku kvalitetu slike i performanse. Veliki zakrivljeni OLED ekran, visoka rezolucija, brz odziv i podrška za najnovije tehnologije čine ga izvanrednim izborom za igranje, multimediju i profesionalne zadatke.

Honor uzvraća Samsungu: U Kini otkrili preklopni Magic V3, tanji je i lakši od Z Folda 6
OKRŠAJ PREKLOPNIH

Honor uzvraća Samsungu: U Kini otkrili preklopni Magic V3, tanji je i lakši od Z Folda 6

Samsung se hvalio da je Fold 6 njihov najtanji preklopni telefon, no Magic V3 je te mjere daleko nadmašio. Novi je model sada tanak tek 9,2 mm, kad je sklopljen. A kad je rasklopljen, tanak je samo 4,35 mm.
5 najboljih meme kriptovaluta za kupiti tijekom kripto krize za 10x u sljedećem 'bull run-u'
MEME COINs FTW

5 najboljih meme kriptovaluta za kupiti tijekom kripto krize za 10x u sljedećem 'bull run-u'

Bitcoin je u silaznom trendu, pao je na raspon od $55,000 s gotovo 4% pada u posljednja 24 sata. Meme token prostor također ne prolazi bolje, s najvećim meme kriptovalutama koje padaju dvoznamenkastim brojevima