Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Elon Musk donirao je milijun dolara za muzej Nikole Tesle

Strip-crtač The Oatmeal, poznat i kao Matthew Inman, 2012. je pokrenuo kampanju prikupljanja novca za kupnju starog Teslinog laboratorija i izgradnju muzeja

REUTERS/PXL
Foto: REUTERS/PXL
0 komentara

Elon Musk, direktor poznatog proizvođača električnih automobila Tesla Motors, donirao je milijun dolara za dovršenje muzeja Nikole Tesle, prenosi Appy Geek. Musk je također rekao da će njegova tvrtka, koja je dobila ime upravo po slavnom izumitelju, izgraditi postaju za punjenje svojih automobila na parkiralištu muzeja.

Podsjetimo, strip-crtač The Oatmeal, poznat i kao Matthew Inman, 2012. je godine pokrenuo kampanju prikupljanja novca za kupnju starog Teslinog laboratorija i izgradnju muzeja. Prikupljeno je više od 1,37 milijuna dolara, vlada države New York donirala je 850.000 dolara, no još je potrebno dosta novca za dovršenje projekta.

The Oatmeal je stripom zatražio pomoć od Muska, tražeći puni iznos potreban za dovršenje muzeja - 8 milijuna dolara. Musk je obećao da će pomoći. Na kraju je u vrijeme obilježavanja 158. rođendana Nikole Tesle donirao nešto manji, ali još uvijek pozamašan iznos, na čemu mu se The Oatmeal zahvalio.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message