Tech

Komentari 0

Facebook najavljuje tisuću novih radnih mjesta u Britaniji

Facebook najavljuje tisuću novih radnih mjesta u Britaniji

Facebook je objavio kako planira otvoriti tisuću novih radnih mjesta u Velikoj Britaniji, a posebno planira razvijati alate za uklanjanje štetnih internetskih sadržaja

Facebook je u utorak objavio da ove godine planira otvoriti tisuću novih radnih mjesta u Velikoj Britaniji, a 'pojačanja' bi, između ostalog, trebala biti angažirana na razvoju alata za uklanjanje štetnih internetskih sadržaja.

Nova radna mjesta bit će otvorena uoči planiranog otvaranja novog ureda u Londonu 2021. godine, a njima će se ukupni broj Facebookovih zaposlenika na Otoku povećati na 4.000.

Facebookova poslovna direktorica Sheryl Sandberg službeno će najaviti zapošljavanje dodatnih radnika prije odlaska u Davos na Svjetski ekonomski forum (WEF).

Glavni grad Velike Britanije najveće je Facebookovo inženjersko središte izvan SAD-a.

Prema izvješćima koja se pozivaju na američku kompaniju, više od polovine novih radnih mjesta bit će fokusirano na tehnologiju, uključujući programski inženjering, dizajn proizvoda i znanost o podacima.

Novi će se radnici također baviti razvojem aplikacija WhatsApp i Workplace.

Dio novih radnika mogao bi biti angažiran u Facebookovom timu „Community Integrity” koji proizvodi alate za otkrivanje i uklanjanje štetnih sadržaja na platformama poput Messengera, Instagrama i Whatsappa.

Proširenje tog tima vremenski se poklopilo s nastojanjima Facebooka da vratiti povjerenje korisnika nakon skandala s om.

Tvrtka se 2018. godine našla na udaru kritika nakon što je otkriveno da je britanska tvrtka za političko savjetovanje Cambridge Analytica dobila pristup podacima 87 milijuna korisnika bez njihove privole.

U srpnju te godine američka Federalna komisija za trgovinu (FTC) odrezala je Facebooku kaznu od pet milijardi dolara zbog nedostatne zaštite korisničkih podataka i zbog kršenja pravno obvezujućeg sporazuma s američkom vladom o zaštiti privatnosti.