Obavijesti

Tech

Komentari 8

FOTO Ovo su najskuplji auti u 2023.: Grci imaju zvijer od 3000 KS, na listi je i Rimčeva Nevera

FOTO Ovo su najskuplji auti u 2023.: Grci imaju zvijer od 3000 KS, na listi je i Rimčeva Nevera
11

Osim otmjenog Rolls Roycea, na listi se pronašao i Bugatti čiji model La Voiture Noire je izrađen po kultnom primjerku nekadašnjeg osnivača tvrtke

VIDEO

Luksuz, milijuni dolara i stotine konjskih snaga ispod haube. Najnovija infografika otkriva koji su to najskuplji automobili u 2023. godini. Na listi se nalazi i Rimčeva Nevera koja je zauzela 45. mjesto s vrijednosti od 2,1 milijuna dolara.

Rolls Roye Boat Tail

Wraith, Cullinan i Phantom oduvijek su bili popularni izbor među ljubiteljima Rolls Roycea. Oni koji su tražili dodatan raskoš to su i pronašli u Boat Tailu. On je inspiriran starijim verzijama automobila i superjahtama poput J-klase. Inačica iz 2023. najskuplji je novi automobil u ovoj godini, a košta vrtoglavih 28 milijuna dolara.

Bugatti La Voiture Noire

Idući na listi je Bugatti La Voiture Noire koji košta 18,7 milijuna dolara. Moderna je to interpretacija kultnog prijeratnog Bugattija Type 57 SC Atlantic kakvog je posjedovao sam Jean Bugatti osnivač tvrtke, a koji je izgubljen tijekom drugog svjetskog rata. Pogoni ga 8,0-litreni W16 stroj od 1500 KS.

Ženeva: Zapo?eo sajam automobila Geneva Motor Show

Pagani Zonda Hp Barchetta

'Brončani' s liste je Pagani Zonda Hp Barchetta čija se cijena kreće oko 17,6 milijuna dolara. Tvrtka koja je postala konkurencija Ferrariju i Lamborghiniju proizvela je ovu zvijer od 789 konjskih snaga. 

SP Automotive Chaos

Da i Grci ne ostanu poznati po mitskim bogovima i košarkaškom čudu Giannisu Antetokounmpu pobrinula se tvrtka Spyros Panopoulos Automotive. Njihov 'Chaos' košta 14,4 milijuna dolara i ima nestvarnih 3064 KS.

Rolls Roye Sweeptail

Listu najskupljih pet automobila zaključio je još jedan Rolls Roye. Riječ je o Sweeptailu koji je nešto 'jeftiniji' od Boat Taila te košta 13 milijuna dolara. 

Ostatak liste možete pogledati na infografici.

Infografika: Najskuplji automobili na svijetu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi
STIŽU I NOVE SLUŠALICE

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi

Huawei je u Dubaiju predstavio Watch Fit 3 koji dolazi s baterijom koja traje 10 dana. Kockasti sat dolazi s odličnim ekranom te je iznimno lagan. Uz njega stižu nove slušalice, ali i moćni laptop lakši od kilograma

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić