Obavijesti

Tech

Komentari 0

Garminov novi luksuzni Marq dizajnirali su za sve avanture, a pazi i da ne patite od jet laga

Garminov novi luksuzni Marq dizajnirali su za sve avanture, a  pazi i da ne patite od jet laga

Garminov Marq sat stiže u novoj generaciji s vrhunskim materijalima, a dizajniran je za razne namjene. Tako se na modelima razlikuje izgled, ali i softver, a satovi sad imaju i savjetnik koji pomaže pri jet lagu

VIDEO

Garmin je predstavio drugu generaciju luksuznih Marq satova, izrađenu od titanija 5. klase s AMOLED ekranima i safirnim lećama koje štite ekrane. Radi se o modelima Athlete, Adventurer, Golfer, Captain i Aviator. 

Titanij visoke učinkovitosti 5. klase je pet puta jači i tvrđi od većine čelika, što povećava otpornost na toplinu i koroziju, čineći ga otpornijim na ogrebotine i lakšim na zapešću u usporedbi s nehrđajućim čelikom, ističu iz Garmina te navode da satovi daolaze s kućištem od 46 mm. Remeni su dizajnirani za svaku aktivnost i uključuju titanij, hibridnu kožu, jacquard tkaninu, najlon i silikon.

Trajanje baterije do 16 dana u načinu rada pametnog sata znači da ne morate brinuti o punjenju tijekom putovanja ili tijekom noći. Dok spava, MARQ prikuplja vitalne biometrijske podatke kako bi dao individualizirane informacije o kvaliteti sna, stresu i oporavku. Puni se preko magnetskog punjača, a punjenje traje sat vremena, što je, navodi se, dvostruko brže od prethodnika.

Uz zdravstvene i wellness funkcije koje se stalno prate, poput pulsa, disanja i stresa, nova je i Jet Lag Adviser koja će uskoro biti dostupna te bi trebala biti od koristi putnicima ili sportašima da se osjećaju bolje psihički i fizički. Koristi povijest spavanja i druge metrike i preporučuje količinu izloženosti svjetlu, raspored spavanja i tjelovježbu kako bi se smanjili učinci jet laga za sljedeće dugo putovanje. Funkcija će predložiti što učiniti i u koje vrijeme za brzu prilagodbu na novu vremensku zonu i slati obavijesti na zapešće dajući savjete i podsjetnike za stvari kao što su unos kofeina, prehrana i više. Prije polaska, korisnici mogu unijeti detalje putovanja u aplikaciju Garmin Connect i pratiti kako se interni sat njihovog tijela prilagođava novom odredištu.

Novo u svim MARQ satovima, kolekcija uključuje podršku za višepojasni GNSS, višefrekventni GPS (L1 + L5) i Garmin SatIQ tehnologiju, koja osigurava točnost pozicioniranja u bilo kojem okruženju dok optimizira trajanje baterije. 

Sami satovi razlikuju se po softverskim funkcijama i aplikacijama ovisno o namjeni, pa tako Adventurer ima kožni dizajn, gumeni remen i okvir kompasa koji koristi kardinalne smjerove i oznake od 360 stupnjeva  kako bi pomogao korisnicima da budu na pravom putu dok koriste funkciju orijentacijskog trčanja za navigaciju do svog odredišta. Ima unaprijed učitane TopoActive karte. Athlete dolazi s predinstaliranim sportskim aplikacijama za sve atletske aktivnosti. Golfer je dizajnom i funkcijama prilagođen golfu, a Captain ima nautičke detalje, upozorenja i alarmi signalizirat će skoru promjenu plime i otpora sidra, a sa zapešća se uz njega može pristupiti autopilotu, a ima i profile za druge aktivnosti na vodi.  Aviator je pak za one sa strasti prema letenju, pa uz Jet Lag savjetnika ima NEXRAD radar prekriven rutom i i možete pristupiti zrakoplovnoj prognozi vremena, uključujući METAR, TAF i MOS1, kako bi vidjeli vjetrove, vidljivost, barometarski tlak i više. 

MARQ (Gen 2) kolekecija ima maloprodajnu preporučenu cijenu u rasponu od 1.950€ do 2.550€. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin