Obavijesti

Tech

Komentari 4

Gdje god pogledaš - ekrani: U električnom Bytonu ima ih pet

Gdje god pogledaš - ekrani: U električnom Bytonu ima ih pet
5

Električni M-Byte krajem ove godine trebao bi biti na cestama i koštat će 45.000 dolara u verziji s dosegom od 400 km. Kineski startup u auto je ugradio još ekrana, a jedan se nalazi i u volanu

VIDEO

Kineski startup Byton lani je na CES-u iznenadio mnoge svojim električnim konceptom s ogromnim ekranom od 48 inča, a sada su otkrili i serijsku varijantu M-Bytea koja bi u proizvodnju trebala do kraja godine. Na europsko i američko tržište trebao bi stići sljedeće godine.

Nudit će ga u dvije varijante, a osnovni će model koštati oko 45.000 dolara i imati doseg od 400 kilometara. Model s većom baterijom trebao bi nuditi doseg veći od 510 kilometara. Inače, suosnivač kompanije Carson Breifeld je na predstavljanju automobila rekao da bi samo 20 minuta punjenja trebalo osigurati 250 kilometara vožnje. 

The interior of Byton

Nakrcan različitim tehnologijama, M-Byte će biti i potpuno online automobil s nizom antena i 5G podrškom. Glavni adut u interijeru i dalje je ogromni ekran dijagonale 48 inča koji se proteže cijelom širinom automobila. Kinezi su dizajnerski doradili interijer, a tu je ostao i 7-inčni ekran u volanu koji se ne rotira s ostatkom volana iza kojeg su dodali ručice za brzi pristup nekim funkcijama na koji smo odavno naviknuti. 

Benoit Jacob, head of design for Byton, speaks about the 48-inch screen inside the company

No, Kinezi su odlučili i dodati još jedan ekran. Radi se o 8-inčnom ekranu smještenom između prednjih sjedala, kako bi suvozač mogao lakše pristupiti nekim funkcijama. Što se samog vozila tiče, on je spreman za autonomnu vožnju treće razine, što znači da bi auto mogao sam voziti većinu vremena, a vozač bi se trebao priključiti samo u određenim situacijama. 

Kao što je danas uobičajeno u svim gadgetima, tako i Byton ima Amazonovu Alexu za glasovno upravljanje različitim funkcijama vlastitog operativnog sustava. Pitanje je samo kako bi to trebalo izgledati u praksi i koliko bi vozaču trebalo da nauči upravljanje svim tim pametnim funkcijama i ekranima osjetljivim na dodir. 

Photographers gather around Byton

Uz M-Byte, Byton je prikazao i konceptni automobil K-Byte koji dolazi s digitalnom prednjom maskom. Ovaj bi automobil trebao biti spreman 2021. godine, a dvije godine nakon njega stići će i treći model. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.