Tech

Komentari 0

Glovo se širi: Preuzeli su i Pauzu

Glovo se širi: Preuzeli su i Pauzu

Glovo je kupio dio poslovanja njemačkog Delivery Heroa, a među tvrtkama u sedam zemalja je i hrvatska Pauza. Kompanije bi trebali akvizirati u sljedećim tjednima

Španjolska kompanija za dostavu Glovo u srijedu je najavila preuzimanje dijela poslovanja njemačke grupe Delivery Hero u sedam zemalja srednje i istočne Europe (CEE) među kojima je i Hrvatska, odnosno tvrtka Pauza.

Osim Hrvatske akviziraju i poduzeća u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Završetak transakcije očekuje se idućih par tjedana, ovisno o ispunjavanju prethodno dogovorenih uvjeta, ali i odobrenju regulatora.

Glovo će u Hrvatskoj kupiti brend Pauza. U Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori brend Donesi, a u Rumunjskoj i Bugarskoj Foodpandu, kaže se u priopćenju.

- U posljednjih nekoliko godina Delivery Hero je uspješno izgradio vodeću poziciju na Balkanu. Međutim, s obzirom na mnogo drugih prioriteta koji su ispred nas, vjerujem da je Glovo u boljoj poziciji nastaviti razvijati izvrsno korisničko iskustvo za naše korisnike u ovoj regiji - rekao je predsjednik uprave i suosnivač Delivery Heroa Niklas Östberg.

U zasebnom sporazumu, Glovo je nedavno objavio da je postignut dogovor u kupnji Ehrane, lokalne dostavljačke platforme iz Slovenije. Završetak transkacije očekuje se u sljedećih nekoliko mjeseci.